Home / Slider / Programul „Hai la Olimpiadă!” deschide înscrierile pentru elevii care își doresc performanță la matematică, fizică sau informatică

Programul „Hai la Olimpiadă!” deschide înscrierile pentru elevii care își doresc performanță la matematică, fizică sau informatică

Distribuie

Elevii din sistemul public de învățământ pasionați de matematică, fizică sau informatică se pot înscrie, până pe 11 octombrie, în programul de pregătire “Hai la Olimpiadă!”, desfășurat de Fundația “Nouă ne pasă”, potrivit unui  comunicat de presă.

În program sunt active în această ediție 11 centre de performanță în matematică și 11 centre pentru disciplina fizică, în timp ce pentru informatică vor fi 12 centre. Acestea sunt active în localitățile Alexandria, Baia Mare, Bistrița, Brașov, București, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Drobeta-Turnu Severin, Iași, Oradea, Piatra Neamț, Suceava, Târgoviște, Târgu Mureș, Timișoara, Vaslui.  Elevii selectați în program vor fi îndrumați de cadre didactice cu experiență în instruirea la nivel competitiv.

Fundația Nouă ne pasă a deschis înscrierile pentru ediția din acest an a programului „Hai la Olimpiadă!”, în cadrul căruia, elevi de liceu sau gimnaziu din sistemul public de învățământ au acces la pregătire de performanță la disciplinele matematică, fizică sau informatică. Anul acesta, programul este activ printr-o rețea națională de 35 de centre în 17 orașe din întreaga țară.

În anul școlar 2022-2023, 5.292 de elevi au fost admiși în program, instruiți sub îndrumarea a 355 de profesori

371 dintre elevii înscriși anul trecut în centrele de performanță s-au calificat în etapele naționale ale olimpiadelor la matematică, fizică sau informatică.

„Deși programul este denumit „Hai la Olimpiadă!”, scopul său nu se limitează la pregătirea pentru competiții. Ducem mai departe rețeaua centrelor de pregătire pentru că ne dorim ca toți copiii care aspiră la un nivel performant să ajungă la acei câțiva profesori care îi pot duce acolo. Totodată, ni se pare important să consolidăm comunitatea elevilor buni și foarte buni, formată sub îndrumarea profesorilor excepționali, acesta fiind și unul din motivele pentru care cursurile noastre se țin în format fizic, în zilele de sâmbătă”, a spus Dorin Agapie, Coordonator Program.

Înscrierea în programul „Hai la Olimpiadă!” se face prin completarea unui formular disponibil online, pe pagina www.nouanepasa.ro/inscrieri-hlo de către părinții sau reprezentanții legali ai elevilor. Criteriile de admitere sunt stabilite de fiecare centru în parte, cu ajutorul cadrelor didactice implicate. Mai mult, dat fiind faptul că centrele de pregătire sunt autonome, acestea își vor stabili orar și metodologie de predare proprie, iar programul va fi conceput în așa fel încât fiecare copil să poată frecventa cursurile unui singur centru. Cursurile au loc sâmbăta, în format fizic, pe parcursul anului școlar, iar elevii se pot înscrie numai pentru centrele din județele unde învață.

Anul acesta, programul „Hai la Olimpiadă” a ajuns la a XI-a ediție.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

USR Mureș, discuții ”cu mai multe partide” pentru constituirea Polului de Dreapta

Distribuie Deputatul Adrian Giurgiu (USR) a afirmat miercuri, 29 noiembrie, cu prilejul unei conferințe de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.