VIDEO. OREO și recuperarea copiilor din Centrul de zi Perseverența Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 189 Vizualizări

VIDEO. OREO și recuperarea copiilor din Centrul de zi Perseverența

OREO participă constant la recuperarea copiilor cu nevoi speciale din Centrul de zi Perseverența. Are 13 săptămâni și este extrem de jucăușă, ceea ce face ca întâlnirea cu ea să creeze o atmosferă antrenantă, plină de amuzament și relaxantă. Copiii o plimbă în lesă, o mângâie, îi dau recompense, o piaptănă, îi agață în blăniță agrafe pe ici, pe colo și o alintă. Pe lângă dezvoltarea laturii emoționale, terapia asistată cu animale poate contribui și la dezvoltarea capacităților motorii ale copilului.

 În perioada 1 iulie-15 decembrie, Fundația Transilvană Alpha desfășoară proiectul Sprijin fără cuvinte-Terapie asistată de animale pentru copii cu nevoi speciale din Centrul de zi Perseverența. Proiectul este finanțat de Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș în cadrul acțiunii Coeziune socială în comunitate ediția 2023.

Scopul proiectului este de îmbogățire a activităților de recuperare și reabilitare pentru 18 copii cu dizabilități multiple și severe din Centrul de zi Perseverența, prin terapie asistată de animale, acest lucru realizându-se prin activități săptămânale de hipoterapie și terapie cu iepurași. Activitățile se desfășoară la Clubul Hipic Romsilva din Târgu Mureș, Asociația Sportivă Zeki din Reghin, respectiv sediul Fundației Transilvane Alpha.

”Mergem cu copiii în fiecare săptămână, în zilele de vineri, la Clubul Romsilva din Târgu Mureș și, de două ori pe lună, o altă grupă cu copii cu dizabilități mai grave, merge la Asociația Sportivă Zeki din Reghin și fac hipoterapie. Le place foarte mult, copiii sunt încântați, această terapie este complementară terapiilor clasice pe care le urmează în cadrul programelor de reabilitare și o facem, deja, de câțiva ani, cu multe rezultate. Beneficiile pe care acest proiect de terapie asistată de animale o va aduce copiilor cu nevoi speciale sunt foarte multe, ajută la dezvoltarea cognitivă, a abilităților de relaționare cu cei din jur, ajută la scăderea stresului și anxietății, creează o bună dispoziție, îmbunătățesc abilitățile senzoriale, stimularea mentală, dezvoltarea limbajului ”, ne spune Gianina Șerban, coordonator proiect.

De asemenea, în urma acestor activități terapeutice se va observa creșterea încrederii în sine și a stabilității emoționale, dezvoltarea atenției și memoriei, îmbunătățirea controlului emoțional și autodisciplinei, creșterea interesului pentru lumea înconjurătoare, toate acestea având un impact pozitiv asupra calității vieții copiilor cu nevoi speciale.

”Oreo a ajuns vedeta copiilor. Am profitat d efaptul că am avut 6 câini, puiuți, iar pe acesta l-am adus aici, este foarte sociabil și învață repede”, ne spune Melinda Kálmán, psihopedagog.

Calificată pentru terapie, colaborator al Fundației Transilvane Alpha, Melinda Kálmán este psihopedagog, calificat pentru activitatea cu terapie asistată cu animale și este stăpâna puiuțului Oreo.

Alături de beneficiile psihosociale și psihofiziologice, terapia asistată de animale și activitățile asistate de animale se bazează pe interacțiunea pozitivă om-animal, promovând respectul față de animale și rolul lor în comunitate.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE