Home / Eveniment / Remember 31 august 1944, la Muzeul Etnografic „Anton Badea”

Remember 31 august 1944, la Muzeul Etnografic „Anton Badea”

Distribuie

Muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin invită publicul larg la o inedită întâlnire cu istoria, sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 16.00, cu ocazia deschiderii expoziției „Avioane și aviatori în nord-estul Transilvaniei 1944” . Expoziția este realizată de coordonatorii Georgiu Daniel de la Asociația ”Prospectorii Istoriei” și George Marinescu de la Complexul Muzeal Bistrița -Năsăud, în colaborare cu Muzeul Etnografic ”Anton Badea”, Municipiul Reghin și parteneri.

Potrivit organizatorilor, expoziția aduce în atenția publicului informații istorice referitoare la evenimentele petrecute la 31 august 1944, determinate de atacurile aviației americane asupra celor trei aerodromuri de la Mociar Solovăstru, Luieriu (Mureș) și Budacu (Bistrița).

„Expunerea este o documentare cu privire la incidentele care s-au petrecut atunci, la experiențele unor piloți și prezintă ramășițele unor avioane care s-au prăbușit, împreună cu obiectele care au aparținut unor aviatori și care au fost găsite și identificate, fotografii și materiale explicative, iar pe baza acestora, propune o reconstituire a realității acestor evenimente. ”Avioane și aviatori în nord-estul Transilvaniei” cuprinde o descriere a evenimentelor petrecute pe cele trei aerodromuri militare, prilejuite de momentul 23 august 1944, din istoria celui de-Al Doilea Război Mondial, când în România s-a schimbat cursul războiului, și care prezintă mărturiile, relatările unor aviatori cunoscuți, aflate din jurnalele de front, obiectele găsite și machete de avioane care refac firul întâmplărilor și redau realitatea unor fapte și experiențe umane deosebite. Expoziția este o oportunitate de a aprofunda cunoștințe de istorie locală, de aviație militară, de modelism și de a avea o înțelegere mai completă asupra realității și, de asemenea, de a promova interesul pentru cunoaștere în general. În acest sens, vă invităm cu drag să fiți alături de noi la deschiderea din 23 septembrie!”, a precizat Roxana Maria Man, managerul Muzeului Etnografic „Anton Badea” din Reghin.

Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Finanțare aprobată pentru o secțiune importantă a Autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț

Distribuie Guvernul României a aprobat miercuri, 29 noiembrie, proiectul de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.