Home / Administratie / Proiectul canalizării menajere decalat cu un an la Albești

Proiectul canalizării menajere decalat cu un an la Albești

Distribuie

Aleșii locali ai comunei Albești au aprobat recent, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, cu unanimitate de voturi, 13, solicitarea de prelungire a Scrisorii de garanţie nr. 936 din 13 decembrie 2017 obţinută din partea Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici si Mijlocii pentru acoperirea în procent de 100% a sumei solicitate ca avans pentru proiectul ”Extindere rețea de canalizare menajeră în satele Boiu și Țopa, comuna Albești, județul Mureș”, finanțat în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, Submăsura 7.2 – Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică.

Perioada pentru care s-a aprobat prelungirea valabilităţii scrisorii de garanţie este de 12 luni, prima luna fiind luna decembrie 2023, ultima luna fiind luna noiembrie 2024, iar suma aferentă plăţii comisionului pentru emiterea scrisorii de garanţie bancară va fi suportată din fonduri proprii. 

”Comuna Albești este beneficiara contractului de finanțare nerambursabilă acordat în baza cererii de finanțare pentru implementarea proiectului ”Canalizare menajeră în satele Boiu și Țopa”. Proiectul se află în întârziere în implementare deoarece procedura de achiziție simplificată pentru proiectare și execuție a fost prelungită. Contractul de proiectare și execuție a fost semnat în data de 14 august 2019 și a fost trimis la avizare către Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale pentru etapa finală. Ținând cont că durata de implementare a proiectului expiră la data de 9 noiembrie 2023, pentru a finaliza proiectul se solicită prelungirea duratei de execuție cu încă 12 luni până în noiembrie 2024. Așadar, aceasta atrage după sine solicitarea de prelungire a scrisorii de garanție obținută din partea Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru acoperirea în procent de 100% a sumei solicitate ca avans pentru implementarea proiectului cu încă 12 luni”, a precizat Nicolae Șovrea (foto), primarul comunei Albești.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Finanțare aprobată pentru o secțiune importantă a Autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț

Distribuie Guvernul României a aprobat miercuri, 29 noiembrie, proiectul de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.