Home / Slider / Urs Buddy Bear donat Grădinii Zoologice Târgu Mureș de compania Herlitz România

Urs Buddy Bear donat Grădinii Zoologice Târgu Mureș de compania Herlitz România

Distribuie

Compania Herlitz România donează un urs Buddy Bear Administrației Grădinii Zoologice din Târgu Mureș, aducând astfel un mesaj profund despre pace, înțelegere și unitate direct în ”Orașul Trandafirilor”. Acest exponat, pictat cu simbolurile orașului Târgu Mureș, face parte din proiectul internațional inițiat de Fundația United Buddy Bears care promovează toleranța, pacea, diversitatea culturală și dialogul între oamenii de pe întreg globul. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 septembrie, între orele 12.00 -14.00, în incinta Grădinii Zoologice din Târgu Mureș.

Fundația United Buddy Bears, fondată de Eva și Klaus Herlitz în 2001, este recunoscută pe plan internațional pentru promovarea valorilor de toleranță și pace între națiuni. Prin expozițiile sale cu urși Buddy Bear, fundația transmite un mesaj puternic despre solidaritatea globală și necesitatea colaborării pentru un viitor mai pașnic și mai armonios pentru toți locuitorii planetei noastre. Acești urși, reprezentând fiecare o țară, sunt așezați simbolic mână în mână, pentru a ilustra pacea, dialogul, respectul și înțelegerea între oameni, indiferent de origine sau de diferențele culturale, religioase sau etnice. Ei reprezintă diversitatea și unitatea, devenind ambasadori ai ideii că indiferent de naționalitate sau origine, suntem cu toții parte a aceleiași mari familii, în care primează dialogul, respectul reciproc și prietenia.

”Invităm copiii și familiile să se alăture evenimentului de dezvelire a ursului Buddy Bear! Acest eveniment va fi o oportunitate minunată pentru toată lumea să descopere și să se bucure de prezența noului exponat prezentat în Grădina Zoologică și vă încurajăm să vă alăturați acestei sărbători a păcii și a prieteniei în comunitatea noastră”, au transmis reprezentanții companiei Herlitz România.

Sursă de inspirație pentru târgumureșeni

Exponatul donat de compania Herlitz România și pictat de elevii Colegiului Național de Artă din Târgu Mureș, va fi o sursă de inspirație pentru locuitorii orașului nostru și va aminti comunității de importanța respectului reciproc și a păcii, într-o lume în continuă schimbare.

”Suntem mândri să susținem acest proiect și să fim promotorii lui în România. Legătura specială dintre compania noastră și United Buddy Bears, prin fondatorii săi, care reprezintă a treia generație din familia Herlitz, este una profundă și personală. Această familie a creat nu doar brandul Herlitz, ci și o misiune durabilă de a promova pacea și toleranța în întreaga lume. Acest prim proiect Buddy Bear este o extensie a acestor valori în comunitatea noastră locală și dincolo de granițele ei”, a declarat Horațiu Nicolau, directorul general al companiei Herlitz România.

“Am avut onoarea să pictăm acest exponat și să transpunem în culori cele mai importante simboluri din orașul nostru. Fiecare nuanță și fiecare detaliu de pe acest urs simbolizează nu doar aspecte estetice, ci și valorile noastre fundamentale. Am dorit ca prin el să transmitem un mesaj puternic despre unitatea, prietenia și înțelegerea dintre locuitorii orașului Târgu Mureș, aducând bucurie și inspirație în inimile tuturor celor care îl vor întâlni în Grădina Zoologică”, a precizat Petre Căpriță,pictorul coordonator de la Colegiul Național de Artă din Târgu Mureș.

”Acest urs Buddy Bear aduce cu el nu doar frumusețea culorilor și mesajul de prietenie, dar și o simbolistică ce se armonizează cu misiunea Grădinii Zoologice. Noi suntem dedicați eforturilor de conservare a speciilor, educației copiilor despre diversitate și toleranță și încurajăm prin toate mijloacele posibile respectul, interacțiunea și înțelegerea profundă între oameni și animalele noastre. Suntem convinși că acesta va completa eforturile noastre de a transforma Grădina Zoologică într-un centru cultural și va contribui la obiectivul de a promova respectul față de toate viețuitoarele noastre și față de întreaga planetă”, a subliniat Szánthó János, directorul Grădinii Zoologice din Târgu Mureș.

Despre Zoo Târgu Mureș

Grădina Zoologică din Târgu Mureș este cea mai mare și cea mai frumoasă grădină zoologică din țară, fiind situată într-o pădure care se întinde pe o suprafață generoasă de 42 de hectare și care găzduiește în acest moment aproximativ 800 de animale. Misiunea acesteia, depășește cu mult simpla prezentare a animalelor autohtone și exotice și include, educarea publicului prin sensibilizarea cu privire la importanța conservării și respectului față de toate viețuitoarele, protejarea și conservarea speciilor amenințate și nu în ultimul rând simularea unui mediu cât mai natural și confortabil pentru animale.

Grădina Zoologică este unică în țara noastră pentru spațiile generoase pentru animale, care le permit să trăiască în condiții apropiate de habitatul lor natural. Un aspect deosebit este efortul depus pentru eliminarea barierelor și apropierea oamenilor de animale, fiind permis accesul publicului în zonele destinate animalelor, precum și interacțiunea directă cu acestea –  de exemplu renumita “Poiană a lemurilor”. De asemenea, Grădina Zoologică se implică și în proiecte culturale și educaționale, cum sunt organizarea de prezentări zoo pedagogice, tabere pentru copii, concerte, spectacole de teatru și alte activități interactive pentru comunitate.

Implicare în proiecte sociale

Herlitz România, care reprezintă brandurile Herlitz și Pelikan în țară și în Republica Moldova, este parte a grupului Pelikan și este unul dintre principalii jucători în ceea ce privește instrumentele de scris și colorat, ghiozdane și rucsacuri, caiete, produse pentru birou și instrumente de scris de lux. Principiile după care Herlitz își ghidează activitatea – susținerea sănătății, educației și siguranței copiilor – stau la baza tuturor eforturilor companiei, atât în ceea ce privește implicarea în proiecte sociale și umanitare, cât și prin portofoliul de produse special conceput să corespundă celor mai exigente standarde dar și nevoilor specifice fiecărui grup țintă.

Fundația United Buddy Bears este o organizație internațională cu o misiune puternică de a promova pacea, toleranța și dialogul între oamenii de pe întreg globul. Aceasta a devenit recunoscută la nivel mondial pentru expozițiile sale unice din capitalele lumii, care atrag atenția asupra acestor valori universale și reprezintă un simbol al speranței pentru un viitor mai bun și mai înțelegător. Fundația își propune să sensibilizeze oamenii cu privire la importanța dialogului, cooperării și păcii într-o lume caracterizată de diversitate și schimbări constante.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Finanțare aprobată pentru o secțiune importantă a Autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț

Distribuie Guvernul României a aprobat miercuri, 29 noiembrie, proiectul de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.