Protestul membrilor Asociației File de Poveste Waldorf Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 412 Vizualizări

Protestul membrilor Asociației File de Poveste Waldorf

Membrii Asociației File de Poveste Waldorf au protestat luni, 9 octombrie 2023, de la ora16:00, în fața Școlii Gimnaziale “Nicolae Bălcescu” din Târgu-Mureș, str. Ialomiței, nr. 2. Protestul a fost organizat ca urmare a încercării directorului școlii Nagy Ibolya de a schimba votul liber exprimat deja de Consiliul de Administrație al Școlii în data de 13 septembrie 2023 dar și din cauză că, până în prezent, nu a redactat Hotărârea Consiliului de Administrație din data de 13.09.2023 cu privire la înființarea Liceului Waldorf în anul școlar 2024-2025, refuzând să o pună în aplicare.

“Simt că nu o să le pot oferi copiilor mei șansa de a-și continua educația pe care au început-o acum 11 ani în alternativa Waldorf. Deși s-a votat în 13 septembrie, în consiliul de administrație al școlii, că se dorește înființarea nivelului liceal, s-au tergiversat atât de mult lucrurile și s-a amânat atât de mult depunerea cererii și a dosarului, încât mai avem 4 zile, respectiv trei zile fără asta, și cred că dna. director tocmai încearcă să schimbe votul din 13 septembrie. Am convocat din nou consiliul de administrație în ideea de a se vota din nou dacă se dorește sau nu în continuitate la nivel liceal, a menționat  Minodora Ioana Băltăţanu, Coordonator Iniţiativă Şcoala Waldorf Mureş, reprezentant al părinților din alternativa Waldorf în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale “Nicolae Bălcescu” și președintele Asociației File de Poveste Waldorf.

Care este motivul?

“ Atâtea motive ni s-au invocat, încât nici nu mai știm care este cea reală. Întâi s-a pornit de la lipsa spațiilor, care până la urmă s-a dovedit a nu fi un motiv real, până la lipsa profesorilor, care din nou nu este un motiv real. Acum stăm în lipsa unor avize de pregătire în pedagogia Waldorf, ale profesorilor pe care nu îi are școala ca angajați, dar în discuțiile noastre la ARACIP, ei ne-au spus să se depună cererea, termenul legal și putem să obținem derogări și timp să ne punem cu toate actele în regulă“, a adăugat Minodora Ioana Băltăţanu.  În anul 2014, când s-a înființat prima clasă în alternativa Waldorf, se dorea  o continuitate până la nivel liceal, clasele 0-12.

Ce urmează?

“ Așteptăm răspunsul de la Ministerul Educației la solicitarea Asociației de derogare în privința avizelor de alternativă la depunerea dosarului către ARACIP. Teoretic, dacă primim un răspuns favorabil, ar trebui să se depună cererea de evaluare externă în vederea autorizării provizorii a nivelului liceal, dar nici acest lucru nu este o certitudine, deoarece doamna director nu dorește să-și asume depunerea cererii“, a menționat Minodora Ioana Băltăţanu.

Minodora Băltățanu este mamă a doi băieți educați de la trei ani în sistem Waldorf, în clasa a VI a, respectiv a VIII-a. În Târgu Mureș, 300 de elevi frecventează cursurile Waldorf, 170 sunt la secția română. În România sunt doar 4 licee Waldorf, la Iași, Timișoara, Cluj și București. Solicitări sunt și în Miercurea Ciuc și Brașov.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE