Grădiniță și creșe noi în două locații din Târgu Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2929 Vizualizări

Grădiniță și creșe noi în două locații din Târgu Mureș

Viceprimarul liberal al municipiului Târgu Mureș, Alexandru György, a inspectat, recent, stadiul lucrărilor la două proiecte de anvergură care au ca obiectiv creșterea calității infrastructurii educaționale pentru învățământul preșcolar din municipiu: “Extindere și modernizare clădire pentru amenajare creșă strada Apaductului nr. 54-56”, respectiv “Amenajare grădiniță și creșă în cartierul Belvedere”.
Potrivit informațiilor furnizate de viceprimar, la noua creșă de pe strada Apaductului, lucrările sunt executate în proporție de circa 20%.
”Valoarea totală a investiției este 12,27 milioane de lei inclusiv TVA, din care 2,84 milioane de lei valoare eligibilă, iar contribuție proprie a municipalității – 9,42 milioane de lei. Noul termen de finalizare a lucrărilor este anul viitor, aici urmând să se creeze 80 de noi locuri pentru copiii de vârstă antepreșcolară”, a precizat Alexandru György.
În ceea ce privește amenajarea grădiniței și creși din cartierul Belvedere, lucrările sunt mai avansate, la peste 40%.
”Noii indicatori tehnico-economici aprobați pentru obiectivul de investiții “Amenajare grădiniță și creșă în cartierul Belvedere” prevăd o valoare totală a lucrărilor de construcții-montaj de 12,05 milioane de lei, inclusiv TVA, din care circa 4 milioane de lei valoare eligibilă, iar restul de la bugetul local. Și aici, termenul de finalizare este în 2024, beneficiari urmând să fie 150 de elevi din învățământul preșcolar (90) și antepreșcolar (60)”, a menționat Alexandru György.
Ambele proiecte sunt finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE