Home / Administratie / Indemnizațiile de însoțitor restante, pentru persoanele cu dizabilități grave, aprobate prin rectificare bugetară

Indemnizațiile de însoțitor restante, pentru persoanele cu dizabilități grave, aprobate prin rectificare bugetară

Distribuie

Având în vedere faptul că Guvernul nu a virat încă fondurile necesare pentru lunile august și septembrie, la propunerea primarului Soós Zoltán, Consiliul Local a decis ca întreaga sumă de aproape 5 milioane de lei să fie plătită din bugetul local. De această sumă vor beneficia aproximativ 1.200 de persoane.

Indemnizația de însoțitor lunară aferentă persoanelor cu dizabilități grave este în prezent de 1890 de lei, urmând să crească începând cu luna octombrie 2023. Din această sumă, contribuția Municipiului este de 10%, iar diferența de 90% reprezintă contribuția statului.

Municipiul Târgu Mureș a prevăzut încă de la început, în buget, contribuția proprie de 10% (aproximativ 200.000 de lei/lună) necesară tuturor persoanelor afectate, pentru fiecare lună până la finalul anului.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor afectate, având în vedere lipsa unui răspuns oficial din partea instituțiilor responsabile până la acest moment, primarul Soós Zoltán a propus ca, până la rezolvarea blocajului de la nivel central, Municipiul să plătească sumele restante din bugetul propriu, urmând să recupereze aceste sume la momentul în care acestea vor fi virate de către Guvern. În acest sens, bugetul Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș a fost rectificat cu 6,2 milioane de lei, fiind incluse și sume pentru ONG-uri.

(Primăria Municipiului Târgu Mureș)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Restricții de trafic în zona centrală din Târgu Mureș

Distribuie Marți, 5 decembrie, între orele 17.00 – 19.30 se va restricționa traficul rutier în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.