Home / Administratie / Director interimar nou la Administrația Bazinală de Apă Mureș

Director interimar nou la Administrația Bazinală de Apă Mureș

Distribuie

Începând cu data de 13 septembrie 2023, la conducerea Administrației Bazinale de Apă (ABA) Mureș, instituție care are ca obiectiv principal gospodărirea durabilă a resurselor de apă din spațiul hidrografic al râului Mureș, a fost numit, prin detașare de o lună, Sorin Vlad, iar directorul de atunci al instituției, ing. Cosmin Pop, a fost mutat în funcția de director adjunct. Luni, 13 noiembrie, detașarea lui Sorin Vlad, un inginer originar din orașul Sebeș, a fost prelungită cu încă 30 de zile.

Absolvent de Hidrotehnică, fost șef la SGA Alba

Potrivit CV-ului publicat pe pagina web a ABA Mureș, www.mures.rowater.ro, Sorin Vlad va împlini peste câteva zile vârsta de 41 de ani și este absolvent al Facultății de Hidrotehnică, la Universitatea Politehnică Timișoara (2006), profesia diplomat inginer. Ing. Sorin Vlad și-a continuat studiile cu un curs post-universitar la Universitatea Tehnică Cluj Napoca – Centrul pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului în Domeniul Dezvoltării Durabile, intitulat ”Securitate Ecologică” (2011).

De-a lungul timpului, ing. Sorin Vlad a avut următoarele locuri de muncă: inginer la SC Eso Construct SRL Sebeș (1 februarie 2007 – 12 decembrie 2011), inginer la SC Straco Grup SRL București (1 martie 2012 – 19 noiembrie 2012), inginer la ABA Mureș – Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Alba (19 noiembrie 2012 – 1 mai 2018), șef Biroul Exploatare Lucrări, urmărirea Comportării în timp a Construcțiilor și Siguranța Construcțiilor – ABA Mureș – SGA Alba (1 mai 2018 – 4 august 2020) și director al SGA Alba – ABA Mureș (5 august 2020 – 12 septembrie 2023).

Contactat de cotidianul Zi de Zi cu propunerea de a se prezenta în cadrul unui interviu, dar și pentru a prezenta principalele proiecte ale instituției a cărei activitate o coordonează, ing. Sorin Vlad a declinat invitația ziarului invocând scuza lipsei de timp.

Vizită de lucru pe teren

Miercuri, 8 noiembrie, pe pagina de Facebook intitulată ”Apele Române Mureș” a fost publicat un comunicat referitor la o vizită pe teren realizată de ing. Sorin Vlad, care a verificat stadiul în care se află lucrarea de regularizare a râului Târnava Mare pe sectorul Albești – Odorheiu Secuiesc, în județele Mureș și Harghita.

”Execuția lucrării a fost verificată în teren de directorul ABA Mureș, ing Sorin Vlad, reprezentanți ai constructorului, SC Mif SA, și nu în ultimul rând specialiști în gospodărirea apelor. În ce au constat lucrările? Recalibrări de albie, pe sectoarele în care s-au produs colmatări semnificative care au determinat scăderea capacității de transport sub limita necesară corespunzătoare debitului și asigurarea în sectoarele în care este necesară menținerea traseului actual al râului, care are tendință de modificare, sau readucerea albiei pe vechiul traseu; consolidări de maluri, în porțiunile concave de pe sectoarele în care se intervine cu lucrări de recalibrare și pe sectoarele care prezintă eroziuni pronunțate, care prin evoluția lor pot pune în pericol diferite obiective aflate în apropiere; traverse de stabilizare, pe sectoarele în care se impune corectarea traseului actual, pentru menținerea pantei actuale; traverse de colmatare, în sectoarele în care se preconizează corectarea traseului albiei”, au informat comunicatorii instituției.

Întâlnire româno-olandeză

Două zile mai devreme, în data de 6 noiembrie, pe aceeași pagină de Facebook se anunța faptul că la la sediul ABA Mureș are loc întâlnirea anuală bilaterală româno-olandeză.

”În baza prevederilor „Memorandumului de înțelegere încheiat între Administrația Națională ”Apele Române” și Uniunea Boardurilor de Apă din Olanda”, în perioada 30 octombrie – 2 noiembrie 2023 a avut loc la Târgu Mureș workshop-ul anual în cadrul proiectului „Îmbunătătirea mecanismului economic în domeniul managementului integrat al resurselor de apă”, finanțat prin Programul olandez Blue Deal – faza 2. La această întâlnire au participat specialiști din cadrul Administrației Naționale „Apele Române” și ai Administratiilor de Apă Mureș, Someș – Tisa și Banat. Pe lângă dezbateri au avut loc vizite documentare la Barajul de Priză Nr. 1 și Casa Apei din Târgu Mureș, la Barajul de Priză și Uzina de Apă Albesti, județul Mureș, precum vizite la obiectivele istorice și culturale din municipiile Târgu Mureș și Sighișoara. Întâlnirea a fost eficientă și constructivă pentru proiect, stabilindu-se într-un mod armonios noi linii de dezvoltare a acestuia. Mulțumim pe această cale specialiștilor din Olanda dar și tuturor participanților la acest workshop”, au menționat reprezentanții ABA Mureș.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Victorie în deplasare la baschet

Distribuie Echipa mureșeană de baschet masculin din cadrul CSM Târgu Mureș a obținut victoria în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.