Home / Politic / FOTO: Dumitrița Gliga, întâlnire cu ambasadorul Republicii Peru

FOTO: Dumitrița Gliga, întâlnire cu ambasadorul Republicii Peru

Distribuie

Deputatul social-democrat Dumitrița Gliga a participat, în calitate de secretar al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Peru, la o întâlnire cu noul ambasador al Republicii în România, Excelența Sa Félix Ricardo Americo Antonio Denegri Boza.

La încheierea întâlnirii, deputatul Dumitrița Gliga a postat marți, 14 noiembrie, un text informativ, pe pagina sa de Facebook, pe care îl redăm, integral, în rândurile de mai jos.

”Peru inveștește în construirea unui important port, domnul ambasador subliniind importanța unui parteneriat cu Portul Constanța.

Comerțul bilateral dintre România și Republica Peru a cunoscut o scădere semnificativă: la 31 decembrie 2022, volumul total al schimburilor comerciale româno-peruane a fost de 21,98 milioane USD (+2,09%), din care exporturi, 4,44 milioane USD (-32,84%) și importuri, 17,54 milioane USD (+17,57%). La 30 iunie 2023, volumul total a fost de 3,9 milioane USD (-72,9%), din care exporturi, 2,59 milioane USD (+13,02%) și importuri, 1,31 milioane USD (-89,168%).

S-a reiterat interesul în ceea ce privește cooperarea în domenii precum gestionarea dezastrelor, justiție și apărare, IT, digitalizare și securitate cibernetică, agricultură, securitate alimentară, turism, cultură, cercetare și educație.

Ambele țări au primit simultan invitația de a începe negocierile de aderare la OCDE.

Structura schimburilor comerciale între România și Peru: principalele produse la export: produse chimice anorganice și organice, materiale plastice și articole, metale comune și articole din metale comune, mașini, aparate și materiale electrice, instrumente si aparate optice.

Principalele produse la împort: pește congelat, fructe comestibile, cafea, ceai, materiale textile și articole din din aceste materiale, hârtie și carton etc.

Comunitatea românească din Peru numără aproximativ 1.500 de cetățeni, care participă la acțiuni menite să îi păstreze identitatea lingvistică, spirituală și culturală.”

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Restricții de trafic în zona centrală din Târgu Mureș

Distribuie Marți, 5 decembrie, între orele 17.00 – 19.30 se va restricționa traficul rutier în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.