Home / Slider / Protest spontan la Târgu Mureș

Protest spontan la Târgu Mureș

Distribuie

Angajații de la trei instituții aflate în subordinea Ministerului Muncii au ieșit, azi, în stradă la Târgu Mureș. Personalul de la Agenția pentru Plăti și Inspecție Socială (AJPIS) Mureș, Agentia Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă ( AJOFM) Mures și Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Mureș, a ieșit din birouri, joi, 16 noiembrie, în semn de protest față de ”inechitățile salariale”.

Protestul a durat o oră, între orele 10.00 și 11.00, timp în care nu s-a sistat activitatea în instituții.

”Pe lângă nemulțumirile de ordin financiar care se văd, se văd și în presă cum sunt vehiculate salariile de la ANAF și Casa de Asigurări de Sănătate, noi facem parte dintr-o familie conațională, nu cred că este moral să fie o diferență așa de mare de salarii. Nu este doar problema salarizării, avem și probleme legate de personalul prea puțin, dotări, aplicații. Suntem un minister mamut, care ne ocupăm de foarte mulți beneficiari, nu cred că suntem un minister de care să nu se țină cont. Nu țin minte când s-au făcut la noi concursuri de angajare, după pandemie sigur nu au fost. În timpul protestului, activitatea noastră continuă, prin rotație”, a menționat Mircea Popovici, membru de sindicat în Ministerul Muncii.

Protestanții solicită respect și tratament echitabil din partea guvernanților și a factorilor decizionali, fără discriminare, o remunerare corectă, o evaluare justă a salariilor în conformitate cu efortul depus și responsabilitățile asumate, asigurarea unui mediu de lucru sănătos și resurse suficiente pentru desfășurarea activității în mod eficient și un personal adecvat, suficient pentru a face față volumului de muncă și pentru a asigura servicii de calitate.

”Protestul de astăzi este generat de o perioadă mai lungă de indiferență față de instituția AJPIS, de o atitudine discriminatorie, denigrare instiuțională, din păcate. Este foarte puțin personal, volum de muncă din ce în ce mai mare, există concedii de odihnă neefectuate din anul 2022, se acordă sarcini suplimentare, salarizarea noastră este pe ultimul nivel, toate aceste probleme duc la o nemulțumire totală a angajaților. Ceea ce ne dorim este un mecanism echitabil, o renumerare corectă, condiții de muncă adecvate, personal adecvat. În sistemul bugetar nu este există o instituție mai importantă decât alta, sunt niște mecanisme, niște rotițe care se învârt în aceeași direcție. Una fără cealaltă nu poate funcționa, fiecare minister e important, fiecare om e important”, a declarat Maier Nicușor AJPIS, membru sindicat AJPIS Mureș.

Protestul continuă și mâine, 17 noiembrie.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Cercetări de arheologie urbană la Turda, workshop la UMFST

Distribuie Cercetări de arheologie urbană la Turda. Corul bisericii reformate din Turda veche, aceasta este …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.