Rețele de apă și canalizare extinse în cinci sate din Zau de Câmpie Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 999 Vizualizări

Rețele de apă și canalizare extinse în cinci sate din Zau de Câmpie

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis recent, într-o ședință de lucru, că proiectul “Înființare rețea de canalizare și apă potabilă în sat Botei, Bărboși, Ciretea, Malea și Tău, comuna Zau de Câmpie, județul Mureș”, propus a fi realizat în comuna Zau de Câmpie, satele Botei, Bărboși, Ciretea, Malea și Tău, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Potrivit proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public în data de 14 noiembrie 2023, pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține Primăriei Comunei Zau de Câmpie, instituție condusă de către primarul Alexandru Iurian, și prevede extinderea sistemului de alimentare cu apă în localitățile Zau de Câmpie, Botei, Bărboși, Ciretea, Malea și Tău și a rețelei de canalizare în localitățile Bărboși, Ciretea, Malea și Tău.

”În prezent, în comună, în localitățile Zau de Câmpie și Gaura Sângerului există rețea de alimentare cu apă și rețea de canalizare menajeră. În satul Botei nu există rețea de alimentare cu apă dar există rețea de canalizare menajeră (parțial). În satele Bărboși, Ciretea, Malea, Tău nu există rețea de alimentare cu apă și rețea de canalizare”, se menționează în documentul citat.

Noua rețea de apă va avea 3.938 de metri lungime în satul Botei, cu 37 de branșamente, și 20.842 de metri lungime în satele Bărboși, Ciretea, Malea și Tău, cu 277 de branșamente.

”Rețeaua de canalizare în localitățile Bărboși, Ciretea, Malea și Tău se va extinde pe o lungime totală de 22.361 de metri”, a mai informat aceeași sursă.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE