Home / Administratie / Taxele locale și impozitele majorate la Târgu Mureș

Taxele locale și impozitele majorate la Târgu Mureș

Distribuie

În ședința ordinară a Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureș care a avut loc joi, 23 noiembrie, au fost aprobate proiectele de hotărâre care vizează taxele și impozitele locale, ce urmează a intra în vigoare la 1 ianuarie 2024, a anunțat, în aceeași zi, Serviciul Relații Interne și Internaționale din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Mureș.

”Conform documentelor aprobate taxele și impozitele locale vor fi indexate cu 13,8%, procentul reprezentând rata inflației pentru 2022. Toate autoritățile locale au obligația de a indexa, anual, cu rata inflației, taxele și impozitele, obligativitatea fiind dată de Legea nr. 227/2015, privind Codul fiscal”, a informat sursa citată.

Totodată, reprezentanții Primăriei Municipiului Târgu Mureș au menționat că târgumureșenii vor beneficia de o serie de reduceri la plată.

”De exemplu, cei care optează pentru plata cu anticipație a impozitului/a taxei pe clădiri, pe teren sau asupra mijloacelor de transport, până la data de 31 martie, beneficiază de bonificația de 10%. Facilitatea va fi aplicată și persoanelor juridice, doar dacă contribuabilul persoană juridică deține la data de 31 martie 2024 un cont activat pe “Portalul de servicii electronice fiscale”, a Direcției Fiscale Locale Târgu Mureș, având adresa: https://platformacetateni.targumures.globalpay.ro/cetatean-login. Contribuabilii care au în proprietate un mijloc de transport hibrid,beneficiază de o reducere de 75% a impozitului datorat pentru respectivul mijloc de transport”, a informat aceeași sursă.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ședință extraordinară la Consiliul Județean Mureș

Distribuie                                   DISPOZIŢIA NR.54 din 23 februarie 2024 privind convocarea Consiliului Judeţean Mureş în şedinţă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.