Home / Social / Apel la donații, pentru susținerea proiectului ”Sănătate fără Bariere!”

Apel la donații, pentru susținerea proiectului ”Sănătate fără Bariere!”

Distribuie

Proiectul „Sănătate fără Bariere!”, care se derulează prin Farmacia Socială şi Asociaţia Suryam din Târgu Mureş, rămâne fără finanţare începând cu data de 1 ianuarie 2024, motiv pentru care iniţiatorii fac apel la populaţie să susţină cu donaţii iniţiativa, până la aprobarea unor noi finanţări.
„Oameni fără adăpost au fugit din calea războiului, se zbat în fiecare zi pentru a avea acces la îngrijire medicală. Farmacia Socială şi Asociaţia Suryam îi ajută pe o parte din ei, dar din lipsa de fonduri acest proiect riscă să fie închis de la 1 ianuarie 2024. Donează acum minim 50 lei şi ajută aceste persoane să aibă acces la sănătate. Ajută-ne să continuăm această misiune vitală pentru sănătatea persoanelor vulnerabile. Luptă şi tu alături de noi pentru sănătate fără bariere”, a anunţat preşedintele Asociaţiei Suryam, Marius Dumitrescu, într-un apel public.
Potrivit acestuia, de regulă, proiectele organizaţiilor neguvernamentale pot primi finanţare de la instituţiile administraţiei publice abia după luna martie 2023, timp în care zeci de refugiaţi şi persoane vulnerabile pot rămâne fără acces la medicamente şi servicii medicale de bază, în lipsa fondurilor.
„Nu toate poveştile au un final fericit şi nu toate sunt pentru adormit copiii. În ultimii trei ani am ascultat poveşti care trezesc! Poveşti de viaţă ascunse în spatele cortinelor de ruşine şi ignorate de noi toţi. Poveşti pline de frică şi disperare din oraşul nostru. Astăzi, te rog pe tine să ajuţi! Susţine proiectul „Sănătate fără Bariere!” al Farmaciei Sociale şi schimbă în bine finalul unei poveşti. Împreună putem ajuta persoanele vulnerabile să aibă acces la servicii esenţiale de sănătate”, a arătat Marius Dumitrescu.
Obiectivul Farmaciei Sociale este de a asigura accesul a minim 100 de persoane vulnerabile la servicii medicale esenţiale, investigaţii paraclinice, analize de laborator şi produse farmaceutice în primul semestru din 2024.
Donaţiile se pot face la https://www.fcmures.org/cerc-de-donatori/ro/cercul-de-donatori-mures-xii-8/sanatate-fara-bariere-20.html.

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Sute de cutii cu detergent contrafăcut, găsite într-un depozit din județul Mureș

Distribuie Zeci de percheziții domiciliare au fost efectuate în concomitent pe teritoriul României și al …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.