Home / Slider / DOLIU. S-a stins din viață un antrenor de top din județul Mureș

DOLIU. S-a stins din viață un antrenor de top din județul Mureș

Distribuie

Unul dintre cei mai buni antrenori de ciclism din România, Berekméri Csongor, a decedat în cursul zilei de duminică, 3 decembrie, la vârsta de 71 de ani, la Târgu Mureș.

Tragica veste a fost dată de către jurnalistul sportiv Aurel Rațiu, care a publicat următorul text pe pagina sa de Facebook:

”Știam că este bolnav, de ceva vreme, și am sperat până în ultima clipă că se va face bine…

Personal, n-am întâlnit vreun antrenor mai pasionat de meseria sa ca Csongor, căruia eu îi spunean Csongi!

Pentru sportivii săi, Berekméri Csongor a fost și mamă, și tată, și antrenor, și prieten de-ai acestora, și medic, îi ajuta cu tot ce se putea, îi lua de acasă cu mașina sa roșie pentru a-i duce la antrenament, care avea veșnic deasupra ei biciclete de schimb! Cât timp a fost sănătos, nu era zi lăsată de Dumnezeu în care să nu fi trecut pe la Clubul Sportiv Mureșul Târgu Mureș!

Cu siguranță, vestea primită astăzi i-a întristat pe toți iubitorii ciclismului românesc.

Iată și un scurt profil biografic al antrenorului mureșean…

Berekméri Csongor s-a născut în data de 17 februarie 1952, în comuna Aluniș din județul Mureș. A învățat la Liceul „Bolyai Farkas” din Târgu Mureș, în perioada 1959-1967, și la Liceul „Al. Papiu Ilarian”, între anii 1968 și 1972.

A fost legitimat la început la secția kaiac-canoe a CS Mureșul Târgu Mureș, unde „antrenor” era Kovács Lajos (angajat ca… marangoz!), cu care a participat în anul 1966 la Finala Campionatului Național de la Snagov, la juniori, unde a ocupat un onorabil loc 4 în proba de kaiac 4!

În toamna aceluiași an, după ce Turul României a trecut prin Târgu Mureș, atras fiind de acesta, a abandonat secția de kaiac-canoe și s-a dus la ciclism, unde antrenori erau dr. Ioan Dorgo și prof. Dan Alexandru!

Ca sportiv, în anul 1968, s-a clasat pe locul 3 la C.N. de contratimp pe șosea, iar în anul 1971 s-a situat pe locul 2 la C.N. de fond, după Mircea Romașcanu!

Din 1973 a activat la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, ca sportiv și apoi, datorită unei accidentări, ca maseur.

La București, în 1977, a urmat cursurile Școlii de Antrenori, care funcționa pe lângă IEFS, specializarea ciclism. Un an mai târziu își va lua și cea de-a doua specializare, la… tir cu arcul!

A fost angajat al CS Mureșul în perioada 1979-1988 și 1997 până în 2019, iar între anii 1988 și 1996 a activat ca antrenor de ciclism la Clubul Sportiv Electromureș Târgu Mureș.

În această perioadă, conform propriei mărturisiri, sportivii secției de ciclism au cucerit 125 de titluri de campioni naționali, în probele de șosea, MTB și ciclocros! Pe plan internațional, cicliștii mureșeni au obținut 8 titluri de campioni balcanici plus o medalie la Campionatul European de juniori, în proba de contratimp individual, prin Sipos Zoltán!

Berekméri Csongor a fost antrenor al lotului național de ciclism, la probele de șosea, la seniori și juniori, timp de 16 ani!

Sportul mureșean a pierdut astăzi pe unul dintre cei mai buni tehnicieni ai ciclismului românesc, dar și un OM deosebit.

Sincere condoleanțe, familiei! Odihnă veșnică, prietene!”

(Redacția / Foto: Facebook – Aurel Rațiu, https://depositphotos.com/home.html )


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Alegeri în Organizația PSD Iclănzel

Distribuie Organizația Partidului Social Democrat (PSD) din comuna Iclănzel și-a ales, în urmă cu câteva …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.