Home / Administratie / Ziua Unirii, la Cercul Militar Târgu Mureș

Ziua Unirii, la Cercul Militar Târgu Mureș

Distribuie

Spațiul primitor al Cercului Militar Târgu Mureș a fost din nou gazda unei reuniuni colegiale, rezerviști de diferite arme dându-și întâlnire pentru a marca Ziua Națională, primitoare gazdă și organizator al evenimentului fiind colonelul Todea Ispas, aflat la conducerea Clubului Tanchiștilor. 

Reuniunea a cuprins momente emoționante, debutând cu intonarea Imnului de Stat în întregimea sa, la cerința organizatorului care a menționat că doar la întâlniri oficiale și unde este prezentă fanfara militară Imnul Național poate fi intonat în varianta scurtă, de patru strofe. 

Pentru a vorbi despre Ziua Națională, 1 Decembrie, a fost invitat profesorul universitar Vasile Dobrescu, domnia sa subliniind aspecte mai puțin cunoscute dar extrem de însemnate, despre istorica zi care a adus românilor Unirea cea Mare. Contextul intern și internațional în care a fost înfăptuită Unirea românilor din toate teritoriile a fost de asemenea amintit, actul unificării rămânând, și la un secol distanță, reperul istoric de căpătâi al națiunii române. 

Pline de învățăminte au fost și cuvintele preotului militar Ioan Șimon, Sfinția Sa vorbind despre latura religioasă a evenimentelor anului 1918, vremuri în care o puternică credință îi unea pe locuitorii din spațiul românesc. 

Momente închinate eroilor români au fost exprimate prin vocea îndrăgitei soliste Livia Șorlea, interpretând cântece ce evocă luptele pentru recucerirea granițelor țării, precum și alese cântece populare. Nu este prima dată când interpreta s-a aflat între rezerviști, însă în zi aniversară a dorit să aducă în dar melodii unice din repertoriul propriu, culese de pe plaiul natal. Solista Livia Șorlea a adus și dar de colinde, reuniunea oferind rezerviștilor o frumoasă atmosferă de sfârșit an.

Au fost prezente, în număr mare, cadre militare în rezervă și camarazi polițiști si jandarmi, depănând într-o prietenoasă atmosferă amintiri din cariera militară. 

Lia VINȚELER,

Asociația Cultul Eroilor ,,Regina Maria” – Filiala Mureș


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ajutor pentru familii extinse

Distribuie Reprezentanții Primăriei Municipiului Târgu Mureș au anunțat miercuri, 28 februarie,  pe pagina oficială a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.