Home / Administratie / Delegație importantă din partea Primăriei Chișinău la Târgu Mureș, de Ziua Națională a României

Delegație importantă din partea Primăriei Chișinău la Târgu Mureș, de Ziua Națională a României

Distribuie

La manifestările de la Târgu Mureș dedicate Zilei Naționale a României a participat o delegație formată din 24 de persoane din parte Primăriei Municipiului Chișinău, pentru a marca bunele relații existente între cele două orașe înfrățite, dar mai ales pentru a celebra aici 105 ani de la Marea Unire din 1918.

Prezența la Târgu Mureș a numeroasei delegații de la Chișinău a fost posibilă prin implicarea consilierului județean Valentin Constantin Bretfelean care, ca în fiecare an, face toate demersurile posibile pentru ca basarabenii să se simtă acasă oriunde în România. Într-un mesaj publicat pe canale online ale Primăriei Municipiului Chișinău, legat de prezența la Târgu Mureș, se adresează oficial mulțumiri lui Valentin Constantin Bretfelean pentru invitație și eforturile depuse, apreciind că ”acest eveniment, prin însăși natura sa, deschide noi posibi­lități pentru raport­urile de colaborare în domeniile de inte­res reciproc, precum și întărirea legătu­rilor de prietenie între cele două com­unități, schimb de experiență și oferirea suportului necesar.”

Aflat în fruntea delegației din Chișinău, Mihai Furculiță, pretorul (primarul) sectorului Râșcani, Chișinău, a afirmat: ”Noi deși suntem înfrățiți și cu alte entități administrative din România, am preferat să fim azi, 1 Decembrie, cu o delegație atât de numeroasă, respectiv 24 de persoane, la Târgu Mureș, deoarece ne leagă o relație de reciprocitate veche cu orașul dumneavoastră. Trebuie să spun însă de la început că prezența noastră aici în intervalul 30 noiembrie – 3 decembrie și programul deosebit pe care l-am avut cu ocazia Zilei Naționale a României au fost posibile cu implicarea personală a domnului Valentin Constantin Bretfelean care a avut grijă de noi și de această dată, motiv pentru care îi mulțumim din suflet! La mulți ani România! La mulți ani români!”.

La rândul său, Valentin Constantin Bretfelean a precizat următoarele: ”Am luat inițiațiva invitării la Târgu Mureș a delegației de la Chișinău cu ocazia Zilei Naționale a României pentru a marca împreună și în acest fel Unirea cea Mare, luând în considerare că Basarabia a fost prima provincie românească ce s-a unit cu țara, la 27 octombrie 1918, iar noi, Transilvania, am desăvârșit această unire la 1 Decembrie! Ei, basarabenii care, rețineți, nu sunt frații noștri așa cum le place unora să spună, ci mai mult decât atât suntem ”unul și același popor”, au fost încântați de activitățile derulate pe parcursul celor patru zile de prezență în județul Mureș! Păcat că autoritățile locale sunt indiferente la asemenea demersuri cu încărcătură națională și preferă să marcheze Ziua Națională fără a invita conaționali din proximitatea României și nu numai.”

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ajutor pentru familii extinse

Distribuie Reprezentanții Primăriei Municipiului Târgu Mureș au anunțat miercuri, 28 februarie,  pe pagina oficială a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.