Home / Slider / La Mulți Ani, Voluntarilor!

La Mulți Ani, Voluntarilor!

Distribuie

Pe toată perioada liceului, adolescenții de pretutindeni au posibilitatea să se dezvolte atât cu ajutorul activităților școlare cât și celor extrașcolare. Dintre aceștia, există cei care aleg să evolueze, oferind suport comunității.

În această zi de sărbătoare în care mulți dintre noi ne curățăm cizmulițele gândindu-ne cum să le scoatem mai bine în evidență pentru Moș Nicolae, este celebrată probabil una dintre cele mai nobile ocupații. Cineva care contribuie la societate fară să ceară remunerație. Astăzi, 5 decembrie, este Ziua Internațională a Voluntariatului.

Câte persoane, atâtea voci. Câte glasuri, atâtea opinii.

–  „Voluntariatul ajută tinerii să conștientizeze problemele din societatea noastră și îi încurajează să găsească soluții.” (Laura).

– „Voluntariatul înseamnă să îi ajuți pe alții. O fac pentru că vreau și pentru că, din fericire, pot.” (Diana).

– „Implicarea în proiecte în care crezi, fără a aștepta răsplată, ajută societatea.” (Ilinca).

Voluntar

Cu această ocazie, am adunat o mână de voluntari cu istorie din cadrul organizației Salvați Copiii, și le-am descusut experiența pentru a vă arăta ce transformă un simplu om într-un voluntar. Salvați Copiii a avut până acum nenumărate proiecte, precum Festivalul Copilăriei, ateliere cu copiii din centrele de la școli din medii defavorizate, prezentări informative în cadrul școlilor pe tema drepturilor cu ocazia zilei de 20 noiembrie, festivaluri de Crăciun și acțiuni caritabile la festivalul UNTOLD, unde s-au strâns donații pentru copiii născuți prematuri. În spatele acestor proiecte au lucrat voluntari care, sub îndrumarea doamnei Meda Neagoe, a Luminiței Florea și a Cristinei Pantea, au reușit să le inspire copiilor defavorizați speranță și zâmbete.

– „Cred că Organizația Salvați Copiii îi poate ajuta pe cei care au nevoie oferind suport moral și financiar, dar și prin educație, prin activitățile la care noi, voluntarii, participăm.” (Tudor).

– „Punem zâmbete pe multe chipuri.” (Diana).

– „Simt că proiectele din care facem parte chiar au un impact.”(Ilinca).

– „Cea mai de preț amintire a mea de la voluntariat sunt momentele petrecute alături de copiii din Ucraina, în care reușim să comunicăm deși nu vorbim aceeași limbă, momentele în care îmi spun mulțumesc.” (Andrada).

Ajutând copii, voluntarul de la Salvați Copiii descoperă aspectul vieții pe care mulți dintre noi l-am ascuns cu grijă într-un colț obscur al minții: puterea de a influența viața cuiva în bine. Viața are mai multă culoare pentru copiii ajutați de voluntarii Salvați Copiii.

Familia mea

Până acum am vorbit despre dăruire, împlinire și muncă a căror răsplată se regăsește prin schimbarea lumii în bine, însă adevărul este că unul dintre cele mai mari câștiguri în cadrul Organizației Salvați Copiii sunt membrii acesteia. Poți să fii oricine vrei afară, dar în momentul în care îmbraci tricoul roșu aprins ești parte din familia Salvați Copiii.

– „Cu toate că am devenit voluntar doar anul acesta, pot să spun că deja simt că fac parte dintr-o mare familie împreună cu toți voluntarii. Când particip la activitățile Salvați Copiii, simt că mă aflu într-un mediu lipsit de stres și de anxietate, în care toți ne putem ajuta reciproc.” (Tudor).

– „Mi se pare că avem un colectiv în care atmosfera este plăcută, părerilesunt ascultate și ne afirmăm implicându-ne.” (Briana).

– „Activitățiile organizate de Salvați Copiii se bazează pe unitatea în comunitate.” (Andrada).

– „Voluntarii și coordonatorii sunt persoane amabile și dedicate, iar atmosfera e plăcută ceea ce mă face să aștept ficeare ședință.” (Ilinca).

Dezvoltare pe plan personal

Beneficiile voluntariatului nu se termină aici. Înveți să legi prietenii, să te integrezi, să te implici, să iei inițiativă și să îți expui ideile proprii, dar și să comunici cu copiii. Totuși, ce este cel mai important este că realizezi că nu toată lumea o duce la fel de bine ca tine, că nu toată lumea are aceleași oportunități, dar acum știi că TU ești cel care poate ajuta, TU ești cel care poate face o schimbare.

– „Experiența de voluntar Salvați Copiii mă ajută să înțeleg prin ce trec persoanele care nu sunt la fel de norocoase ca și mine și cum pot cu adevărat să le ajut.” (Ilinca).

– „Îmi fac prieteni, învăț ce înseamnă proiecte serioase și organizare, dar dobândesc și skill-uri importante în viața de zi cu zi.” (Diana).

– „Consider că această organizație mă ajută să mă dezvolt prin îmbunătățirea abilităților sociale, capacitatea de a lucra în echipă, dar și prin experiența pe care o pot câștiga prin lucrul cu copiii.” (Tudor).

Voluntarii sunt printre cele mai deschise, apreciative, sincere și săritoare persoane pe care le veți întâlni vreodată. Sperăm că v-am convins să ne vizitați la activitățile viitoare sau, și mai bine, să vă alăturați nouă.

La Mulți Ani, voluntarilor de pretutindeni!

Ilinca MOLDOVAN, Iulia SABĂU, Alisia ȚIȚIU,

Voluntare ale Organizației Salvați Copiii Filiala Mureș


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: 20 de hectare de miriște și vegetație uscată arse într-un incendiu, lângă Scaunul Domnului

Distribuie Pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin și ai Punctului de Lucru Deda au fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.