Home / Invatamant / Noutăți la UMFST. Studenții beneficiază de consiliere psihologică

Noutăți la UMFST. Studenții beneficiază de consiliere psihologică

Distribuie

Începând din acest an universitar, studenții UMFST G.E. Palade Târgu Mureș și UMCH Hamburg beneficiază de consiliere psihologică, psihoterapie, coaching educațional și servicii de orientare în carieră la cele mai înalte standarde, ca urmare a acreditării internaționale în cadrul Institutului Beck din SUA a conf. univ. dr. Cosmin Popa.

Specialiștii Departamentului de Consiliere, Orientare Profesională şi Informare Studenți, UMFST G.E. Palade Târgu Mureș, s-au perfecționat continuu și și-au adaptat practicile privind consilierea studenților la noutățile din domeniu, potrivit informațiilor furnizate de Biroul de presă UMFST.

„În universitățile din Europa, Statele Unite ale Americii, Canada, Australia sau Noua Zeelandă, consilierea studenților reprezintă un obiectiv major. Este dovedit științific că un student echilibrat din punct de vedere emoțional va reuși să obțină rezultate pozitive în plan educațional și se va decide mult mai ușor în privința oportunităților privind viitorul profesional. În acest context, am reușit să menținem un standard ridicat în privința serviciilor oferite studenților și să implementăm altele noi, cum ar fi:  psihoterapia cognitiv-comportamentală sau intervențiile constând în „primul ajutor psihologic”. Acest demers s-a bazat aproape în totalitate pe informațiile și pe modalitatea de lucru pe care le-am dobândit în calitate de clinician CBT certificat în cadrul Institutului Beck, din Philadelphia, SUA”, a explicat conf. univ. dr. Cosmin Popa.

Departamentul de Consiliere, Orientare Profesională şi Informare Studenți (DCOPIS) are ca principal obiectiv căutarea unor noi oportunități pentru integrare în profesie şi alegerea oportună a specialității medicale/carierei, prin intermediul activităților de coaching educațional, consiliere psihologică şi orientare profesională a studenților din Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș. În cadrul acestor activități, studenții vor deprinde felul în care să ia decizii eficiente și totodată cum să-și crească motivația în plan academic. Pentru facilitarea acestui proces, accentul va cădea pe importanța identificării valorilor personale și a trăsăturilor de personalitate, combinate cu învățarea unor strategii eficiente de a face față stresului generat de parcursul academic.

Psihologii din cadrul departamentului oferă studenților servicii psihologice respectiv, Coaching-ul educațional, Consiliere și orientare profesională, Consiliere psihologică și  Psihoterapie.

Astfel, pentru a-și îmbunătăți performanețele academice și pentru a se orienta mai bine în carieră, studenții UMFST G.E. Palade Târgu Mureș și UMCH Hamburg sunt invitați să se adreseze în continuare DCOPIS. Informații privind programările se pot obține accesând:

https://umfst.ro/…/departamentul-de-consiliere…/.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Milvus. Finalizarea proiectului a 4 planuri de management pentru 4 arii protejate Natura 2000 de-a lungul râului Mureș

Distribuie Asociația „Grupul Milvus” în calitatea de lider de proiect, în parteneriat cu PROPARK – …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.