Home / Administratie / Primăriile mureșene, descurajate să avizeze vânzarea de petarde

Primăriile mureșene, descurajate să avizeze vânzarea de petarde

Distribuie

La propunerea prefectului județului Mureș, Ciprian Dobre, Colegiul Prefectural al Județului Mureș a adoptat vineri, 8 decembrie, o hotărâre care solicită tuturor primăriilor din județul Mureș să nu emită avize de amplasament pe domeniul public sau privat al unității administrative teritoriale, în vederea comercializării articolelor pirotehnice, în scopul descurajării comerțului cu materiale pirotehnice, al prevenirii și combaterii comerţului illegal precum și pentru prevenirea accidentelor generate de acestea.

Potrivit prefectului Ciprian Dobre, această decizie va duce la scăderea numărului de accidente generate de folosirea petardelor cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

“În ultimii ani, nu a existat niciun sezon al sărbătorilor de iarnă în care copii sau tineri mureșeni să nu ajungă la SMURD cu răni și arsuri cauzate de explozia petardelor. Acesta este unul din motivele pentru care am propus Colegiului Prefectural proiectul de hotărâre care este menită să ne protejeze pe noi toți. Prin actul adoptat azi de Colegiul Prefectural, atragem atenția primarilor din județ cu privire la avizarea locațiilor stradale de comercializare a articolelor pirotehnice. Riscul la care ne expunem copiii este prea mare pentru a ne asuma să nu luăm absolut toate măsurile de prevenire care stau în puterea noastră, a autorităților. Totodată, am solicitat vigilență maximă tuturor instituțiilor de control și deopotrivă primăriilor prin Polițiile Locale de a supraveghea toate locațiile stradale unde se comercializează produsele premise de lege, pentru a ne asigura că se pot cumpăra doar produsele cuprinse în avizele emise, nu și altele periculoase, interzise prin lege”, a declarat Ciprian Dobre, prefectul județului Mureș.

Aceeași hotărâre mai prevede faptul că Inspectoratul de Poliție Județean Mureș va efectua acţiuni de control, în sfera de competență, Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș va face verificări privind stabilirea condițiilor pentru punerea la dispoziție pe piață a articolelor pirotehnice, iar Biroul Vamal de Interior Mureș în colaborare cu ANAF Antifraudă vor urmări respectarea legislației în domeniul vânzării materialelor pirotehnice. Hotărârea adoptată astăzi prevede și controale ale Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Mureș privind securitatea generală a produselor.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ajutor pentru familii extinse

Distribuie Reprezentanții Primăriei Municipiului Târgu Mureș au anunțat miercuri, 28 februarie,  pe pagina oficială a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.