Home / Administratie / Direcție desființată. Complexul Weekend preluat de Centrul de Cultură și Artă, proiect de hotărâre
Complexul Weekend

Direcție desființată. Complexul Weekend preluat de Centrul de Cultură și Artă, proiect de hotărâre

Distribuie

În ședința ordinară de Consiliu Local Târgu Mureș, din 30 ianuarie, proiectul referitor la desființarea Direcției Complexul de Agrement Weekend și preluarea complexului de agrement de Centrul de Cultură și Artă a fost respins prin votul consilierilor locali. Proiectul a fost susținut, atunci, doar de reprezentanții UDMR. 

Proiectul de hotărâre apare din nou pe ordinea de zi, de această dată, pentru ședința extraordinară convocată pentru data de 8 februarie (astăzi, de la ora 13:00).  În cadrul aceleiași ședințe, se va vota și proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului Municipiului Târgu Mureș, pentru anul 2024.

UPDATE: Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi.

Complexul Weekend – „gaură neagră”

„Ce legătură are cultura cu agrementul? Comasăm ca să ascundem niște pierderi mari de la Weekend. Ori o punem pe picioare ori o concesionăm”, a susținut Horea Șarlea, consilier local din partea PNL, în cadrul ședinței din 30 ianuarie. Acesta a propus amânarea proiectului de hotărâre până când va fi făcut un audit economic la Complexul Weekend.

Intervenții asemănătoare au avut și consilierii locali Radu Pescar (PMP) și Sergiu Papuc (PSD). „Ar trebui să ne gândim la o privatizare și să scăpăm de această gaură neagră”, a spus consilierul local PSD. 

Centrul de Cultură, Artă și bazine

„Având în vedere Legea nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung, se impune necesitatea reorganizării Centrului de Cultură și Artă Târgu Mureș, prin preluarea Direcției Complexul de Agrement Weekend”, potrivit Referatului de aprobare a Proiectului de HCL.  

Potrivit proiectului de hotărâre și noului regulament de funcționare, sub o nouă denumire, Centrul de Cultură, Artă și Agrement va avea în administrare, ca „puncte de desfășurare/de lucru a activității”: Casa Tineretului „Mihai Eminescu”, str. Nicolae Grigorescu, nr. 14; Atelierele Bolyai, str. Bolyai, nr. 5; Muzeul fotografiei, str. Bolyai, nr. 18; Căminul Cultural Mureșeni, str. Căminului, nr. 1; Locația din strada Horea, nr. 1; Teatrul de Vară, P-ța. Trandafirilor, nr. 34-35; Casa Petráskó – Kárnász, str. Poștei, nr. 14; Str. Margaretelor nr. 17 și 18;  P-ța Trandafirilor nr. 42 – Teatrul de Vară; Complexul „Weekend”, Str. Plutelor nr. 2, și Piscina „Ing. Mircea Birău”, Str. Liviu Rebreanu nr. 29/A.

(sursa foto 1: facebook.com/complexulweekend/)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Cetatea Târgu Mureș: Este strict interzis cățăratul în copaci

Distribuie Reprezentanții Cetății din Târgu Mureș au atras atenția asupra faptului că arborii din interiorul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.