Home / Cultură / FOTO – Insectă gigantică misterioasă, prezentată la Muzeul Județean Mureș

FOTO – Insectă gigantică misterioasă, prezentată la Muzeul Județean Mureș

Distribuie

Vizitatorii Secției de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș au fost invitați de către organizatorii expoziției să învețe mai multe despre o insectă gigant provenită din pădurea tropicală amazoniană, începând cu data de marți, 20 februarie. Este vorba despre greierul Panoploscelis specularis, o insectă misterioasă care seamănă izbitor de tare cu un homar, vietate despre care există foarte puține studii.

Homar sau insectă? În expoziţia de bază a Secţiei de Ştiinţele Naturii te aşteptăm cu o insectă gigant din pădurea tropicală amazoniană, greierul Panoploscelis specularis, care seamănă cu un homar. Are picioare blindate şi mandibule puternice, cu care îşi muşcă duşmanii”, a anunţat Muzeul Judeţean Mureş, într-o postare pe pagina oficială de Facebook a instituției.

Potrivit informațiilor deținute despre vietatea imensă, greierul Panoploscelis specularis este un omnivor care provine din jungla din vestul Americii de Sud și poate ajunge până la mărimea impresionantă de 8-10 centimetri lungime, fiind o insectă nocturnă și care trăiește izolat, departe de privirile oamenilor. Atât masculii, cât și femelele au un difuzor care emite sunete, corpul are o culoare ce îl ajută să se camufleze ușor, și anume un maro închis, picioarele fiind lungi și spinoase, perfecte pentru a se cățăra și pentru a săpa rapid în pământul moale al pădurilor amazoniene. Masculul este, în medie, mai mic decât femele, acesta ajungând la o lungime de 6-9 centimetri la maturitate.

Colecţia Secţiei de Ştiinţele Naturii din Târgu Mureş totalizează peste 60.000 de piese, la care s-au adăugat exponatele achiziţionate recent printr-un proiect european, constând în 51 de specii de insecte exotice, între care Gândacul Goliat, una dintre cele mai mari insecte din lume, Călugăriţa gigant de frunze moarte, geode etc, potrivit Agerpres.

(L.P.)

Sursa foto: Facebook – Muzeul Judeţean Mureş / Maros Megyei Múzeum

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: Noi imagini cu șantierul de la Patinoarul artificial din Târgu Mureș

Distribuie Thomas Moldovan, vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Sport (ANS), a verificat vineri, 12 aprilie, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.