Home / Sanatate / Clinică-boutique nouă, pentru medicină estetică, la Târgu Mureș

Clinică-boutique nouă, pentru medicină estetică, la Târgu Mureș

Distribuie

Consilierii locali ai municipiului Târgu Mureș sunt invitați să decidă, cu prilejul unei viitoare ședințe de lucru, cu privire la oportunitatea aprobării obiectivului de investiție ”Elaborare PUZ – Reconversie funcțională UTR LLV în UTR CM1 pentru amenajare clinică medicală”.

În prezent, proiectul se află publicat, în dezbatere publică, pe pagina web a Primăriei Municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro, secțiunea ”Informații publice”.

Servicii de medicină estetică

Investiția aparține persoanelor fizice Adriana Nastase-Melicovici și Dorel Nastase-Melicovici și va fi realizată pe strada Dimitrie Cantemir nr. 2-4 din Târgu Mureș, pe două parcele de teren în suprafață totală de 1.089 de metri pătrați pe care se află două locuințe unifamiliale și o anexă gospodărească.

”Beneficiarii doresc să valorifice poziția terenului si imobilul existent pe terenul cu C.F. Nr. 142095, prin demolarea anexei existente și extinderea și etajarea construcției existente în scopul amenajării unei clinici-boutique pentru medicină estetică, zona fiind deja dotată cu diferite construcții destinate serviciilor medicale, totodată doresc și reconversia funcțională a terenului cu C.F. Nr. 140495 pentru eventuale posibile investiții, momentan prioritatea fiind construirea pe terenul cu C.F. Nr. 142095. Se va asigura accesul auto prin poarta existentă, iar mașinile se vor parca în interiorul parcelei în partea opusă accesului, numărul acestora fiind calculat conform normelor în vigoare pentru spațiile cu această destinație.

Funcțional, investiția va asigura în principal servicii de medicină estetică, foarte puțin sau non-invazive, și va include spații pentru cabinet de consultații, sală de tratamente, saloane pentru pacienți pentru perioade mici de una-două zile care să acopere procedura completă – consultație, intervenție și verificare postoperatorie, spații administrative, spații tehnice – sterilizare, depozitare deșeuri, spații pentru curățenie, spațiu pentru centrală tehnică și alte utilaje tehnice, spații pentru doctori – grup sanitar, oficiu, vestiar”, se menționează în Memoriul General al proiectului, document întocmit de către arh. urb. Sergiu Borsa.

În ceea ce privește organizarea funcțiunilor pe etaje, Memoriul General al proiectului reliefează următoarele: la subsol – vestiar pentru personal, grup sanitar pentru personal, oficiu pentru personal, depozit de materiale sanitare, depozit de materiale curățenie, spațiu tehnic-CT, spațiu tehnic-utilaje medicale – total util circa 80.00 de metri pătrați; la parter – recepție, două cabinete pentru consultații, cameră pentru intervenții non-invazive, cameră pentru sterilizare, grup sanitar pentru pacienți, deșeuri medicale, lift, casa scării, coridor – total util circa 150.00 de metri pătrați; la etajul 1 –  bloc operator mic, filtru personal medical, grup sanitar și duș pentru personal, spălător chirurgi, salon ATI, sală de recuperare postoperator, salon preoperator, sală de sterilizare, grup snaitar pentru pacienți, deșeuri medicale, lift, casa scării, coridor – total util circa 150.00 de metri pătrați; la mansardă – saloane, sală pentru tratament, cameră pentru asistentă, cameră pentru tratament laser – total util circa 130.00 de metri pătrați.

Alex TOTH

Foto: https://www.freepik.com/

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Bilanțul Grupării de Jandarmi Mobile “Regele Ferdinand I” Târgu Mureș în primele trei luni din 2024

Distribuie Peste 2.400 de misiuni îndeplinite, 18 infracțiuni, 374 de contravenţii constatate, sunt rezultatele misiunilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.