Home / Invatamant / Rezultate simulare Evaluare Națională 2024: Unde își pot vedea elevii notele

Rezultate simulare Evaluare Națională 2024: Unde își pot vedea elevii notele

Distribuie

Rezultatele la simulare Evaluare Națională 2024 vor fi comunicate individual vineri, 23 februarie, și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Rezultatele la simulare Evaluare Națională 2024 nu vor fi anunțate pe EDU.ro așa cum se întâmpla în anii trecuți. Notele vor fi transmise elevilor în clase de către profesorii lor. Ministerul Educației va publica doar statisticile pe județe.

Notele obținute la simulări nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi trecute în catalog. Obiectivele urmărite prin organizarea acestor examene sunt reprezentate de familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obținute de către elevi la finalul studiilor gimnaziale.

Simularea Evaluării Naționale 2024

Simularea Evaluării Naţionale 2024 s-a desfăşurat între 5 şi 7 februarie 2024. În prima zi a avut loc proba la Limba şi Literatura Română a simulării la Evaluarea Naţională 2024. Pe 6 februarie, elevii de clasa a VIII-a au avut de susţinut proba scrisă la Limba Maternă. În ultima zi de la simularea Evaluării Naţionale 2024, elevii au avut examenul la matematică.

Aproximativ 163.000 de elevi ai clasei a VIII-a au susținut simularea Evaluării Naționale 2024. Deşi toată lumea s-a obişnuit să găsească rezultatele la simularea Evaluării Naţionale 2024 pe site-ul oficial al Ministerului Educaţiei, de această dată nu vor mai fi publicate acolo.

Calendar Evaluare Națională 2024

  • 25 iunie 2024 – Limba și literatura română (probă scrisă);
  • 27 iunie 2024 – Proba scrisă la Matematică;
  • 28 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba maternă;
  • 3 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00);
  • 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor;
  • 4 – 9 iulie 2024 – Soluționarea contestațiilor;
  • 9 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

(L.P.)

 

De asemenea, verificati

Tania Șchiopu, la cea mai bună prestaţie din sezon

Distribuie Tania Șchiopu, tânăra baschetbalistă de doar 16 ani, din cadrul CSM Târgu Mureș, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.