PROIECT. Aparthotel nou, cu două etaje și mansardă, pe piața HoReCa din Târgu Mureș Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2468 Vizualizări

PROIECT. Aparthotel nou, cu două etaje și mansardă, pe piața HoReCa din Târgu Mureș

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, cu prilejul unei ședințe, că proiectul ”Construire ansamblu cu funcţiuni mixte-aparthotel, spaţii comerciale, servicii, funcţiuni conexe prin desfiinţare parţială, modificare, consolidare, reconstruire, extindere şi supraetajare construcţii existente, amenajare incintă, împrejmuire, şi amplasare firmă pe faţadă la stradă – în condiţiile regimului tehnic”, propus a fi amplasat în localitatea Târgu Mureș, strada Revoluţiei nr. 26, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Nouă apartamente și spații comerciale

Potrivit proiectului Deciziei etapei de încadrare. Document făcut public în data de 16 februarie 2024, pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține persoanelor fizice Kelemen Karoly și Babos Attila din Târgu Mureș și prevede o supraetajare cu încă două niveluri, peste amprenta imobilului de la stradă și peste șirul de imobile existente aflate pe latura sudică a parcelei, respectiv o extindere a acestuia.

”Se propune un corp de clădire cu regim de înălţime P + 2E/ M (cu zona de mansardă pe latura de la stradă), destinată funcţiunilor de locuinţe, spaţii comerciale. Unităţile de aparthotel vor fi de tip apartamente cu două-trei camere, locurile de parcare vor fi conform cerinţelor din certificatul de urbanism. Se va amenaja terenul cu acces auto, parcări, accese pietonale, zone verzi. Zona are toate utilităţile necesare funcţionării locuinţelor sau spaţiilor de servicii. Accesul în incintă va fi de pe latura de vest a terenului, respectiv din strada Revoluţiei”, se menționează în document.

Conform aceleiași surse, viitorul aparthotel, imobil care înseamnă o încrucișare între un apartament de închiriat și un hotel, ”va avea două spaţii comerciale, nouă unităţi de aparthotel cu șapte apartamente de două camere și două apartamente de trei camere”, demisolul/ parterul blocului ”va acomoda opt locuri de parcare”, iar ”în curtea interioară vor mai fi amplasate încă cinci locuri de parcare auto respectiv locuri de parcare a bicicletelor.”

Totodată, o parte din locurile de parcare necesare ”vor fi amplasate la parterul extinderii imobilului existent, respectiv sub terasa publică ce face legătura cu spaţiul verde din partea de est a terenului.”

Alex TOTH

Foto: https://www.freepik.com/

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE