Home / Administratie / CJ Mureș. Ajutor de stat pentru Aeroport și finanțări directe pentru proiecte culturale și sociale

CJ Mureș. Ajutor de stat pentru Aeroport și finanțări directe pentru proiecte culturale și sociale

Distribuie

Consiliul Județean Mureș s-a întrunit în ședință extraordinară în 27 februarie, de la ora 13:00. Ședința de CJ s-a desfășurat online și a fost transmisă, live-video, pe pagina de Facebook a CJ Mureș. Au fost adoptate toate cele șase proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.

Ajutor de stat de la CJ Mureș pentru Aeroportul Transilvania

În cadrul ședinței, a fost aprobat cu unanimitate de voturi bugetul Aeroportului Transilvania – Târgu Mureș. Aceeași Hotărâre de Consiliu Județean prevede și acordarea unui ajutor de stat pentru finanțarea aeroportului.

În proiectul de hotărâre adoptat, la alineatul 1, este prevăzută suma 5.173.000 de lei, „în vederea acoperirii deficitului de capital pentru finanţarea investiţiilor aferente activităţii aeroportuare.”

În plus, la alineatul 2, mai este prevăzut un ajutor în cuantum de  6.271.000 de lei „pentru finanţarea activităţilor neeconomice aeronautice”. Din această sumă, 4 milioane de lei sunt „în vederea acoperirii deficitului de finanţare pentru activitatea de funcţionare”.  

Potrivit referatului de aprobare, semnat de președintele CJ Mureș, Péter Ferenc, Consiliul Județean acestor sume li se adaugă 1.898.000 de lei care „reprezintă contribuția proprie a Consiliului Județean Mureș la proiectele cu finanțare din fonduri naționale nerambursabile.”

Investiții în valoare de 122 de milioane de lei

„În anul curent 2024 se propun cheltuieli de investiţii în valoare totală de 122.570  mii lei  în scădere cu 66% față  de  nivelul cheltuielilor cu investițiile  aprobate în anul 2023, datorită finalizării unor obiective de investiţii realizate din fonduri europene conform contractelor de finanţare și renunțării la proiectele de investiții în cuantum de 244.239 mii lei, pentru care nu  au fost încheiate contracte de finanțare până la data de 31.12.2023”, se mai arată în referatul de aprobare. 

Profitul preconizat pentru anul 2024 la Aeroportul Transilvania „este în cuantum de 890 mii lei, respectiv o rată a profitului de 5,60% din cifra de afaceri.” 

Fondul de tineret 2024 și finanțări directe

De asemenea, a fost aprobată lista activităților care vor fi finanțate din Fondul de tineret în anul 2024. Au fost propuse două amendamente, ambele adoptate. Prin primul amendament, a fost introdusă activitatea: „Educație privind fondurile europene și naționale”. Prin al doilea, a fost adăugată activitatea: „Organizarea de campanii în școli și licee pentru prevenirea dependenței și a abuzului de substanțe”. 

Au fost aprobate finanțări directe, în valoare de 4.870.000 de lei, pentru 134 de proiecte culturale și sociale. Lista poate fi consultată pe site-ul Consiliului Județean Mureș.

În cadrul ședinței, a mai fost adoptat un proiect de hotărâre referitoare la organizarea cadrului pentru exerciții de pregătire a conducătorilor autospecialelor din cadrul Corpului Naționale al POlițiștilor – Consiliul Teritorial Mureș. 

A fost aprobată organigrama Aeroportului Transilvania și a fost avizată documentația de delegare a gestiunii activității deșeurilor reciclabile, compostare a biodeșeurilor și transfer a deșeurilor, de la Cristești, Târnăveni, Bălăușeri și Râciu.

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Containere Smart la Târgu Mureș!

Distribuie Două containere selective Smart au fost amplasate în zona centrală Târgu Mureș, a anunțat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.