Home / Administratie / Investiție de 1,6 milioane euro pentru asfaltarea unor străzi din Sângeorgiu de Mureș

Investiție de 1,6 milioane euro pentru asfaltarea unor străzi din Sângeorgiu de Mureș

Distribuie

Primăria Comunei Sângeorgiu de Mureș, instituție condusă de către primarul ing. Sófalvi Sándor Szabolcs, a demarat, în data de 23 februarie 2024, o licitație estimată la valoarea de 8.032.001 de lei (aproximativ 1,6 milioane de euro), fără TVA, pentru execuția lucrărilor din cadrul obiectivului de investiție ”Îmbunătățire infrastructură rutieră prin asfaltare în comuna Sângeorgiu de Mureș, prin PNDR ”Anghel Saligny” – Lot VI, Lot VI, Lot VII”, informează www.licitatiapublica.ro.

Potrivit sursei citate, vor fi asfaltate 11 străzi, împărțite în trei loturi, cu o lungime totală de 3.291 de metri, astfel: Câmpului (445 metri), Aleea Florii Soarelui (115 metri), Soarelui (255 metri), Crizantemelor (217 metri), Lalelelor (274 metri), Mociar (600 metri), Mierlei (193 metri), Îngustă (317 metri), Marton Aron – tronsonul 2 (308 metri), Stejarului (360 metri) și Stelelor – tronsonul 1 plus 2 (207 metri).

Per ansamblu însă, proiectul prevede asfaltarea a 27 de străzi din localitate, care sunt împărțite în mai multe loturi. ”Lucrările au început pe unele străzi, iar pentru alte străzi vor urma licitații, iar apoi lucrări”, a explicat primarul comunei Sângeorgiu de Mureș.

”Străzile studiate fac parte din trama stradală a comunei Sângeorgiu de Mureș, județul Mureș. Pe traseul străzilor se află situate locuințe private, agenți economici cu accesele realizate artizanal, fără să asigure o pantă longitudinală continuă pentru asigurarea scurgerii apelor, se va avea în vederea realizarea acceselor la proprietățile riverane. Spațiul dintre proprietăți nu permite realizarea profilelor cu gabaritele necesare conform normativelor. Pornind de la profilele tip, se va folosi integral spațiul disponibil, păstrând carosabilul între limitele actuale și menținând sau amenajând trotuare noi. Profilele adoptate pot diferi de-a lungul unei străzi. Spațiul disponibil va fi utilizat la maxim”, se menționează în proiectul tehnic de execuție, document întocmit de către SC One Cad Studio SRL Acățari.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor de participare este 19 martie 2024, criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate – preț, iar durata contractului va fi de trei luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Alex TOTH

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Noua parcare de la Spitalul de Urgență Târgu Mureș, la un vot de aprobare!

Distribuie Aleșii județeni vor decide luni, 15 aprilie, cu prilejul unei ședințe extraordinare de lucru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.