Noutăți despre Festivalul Tiberius 2024 Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 86 Vizualizări

Noutăți despre Festivalul Tiberius 2024

Ediția din acest an a Festivalului Tiberius se va desfășura în perioada 10-17 noiembrie, la Târgu Mureș și va beneficia de o finanțare în sumă de 20.000 de lei de la bugetul Consiliului Județean Mureș.

Finanțarea către entitatea organizatoare, respectiv Asociația ”The Tiberius Festival”, a fost aprobată într-o ședință extraordinară a Consiliului Județean Mureș care s-a desfășurat marți, 27 februarie.

”Festivalul Tiberius sprijină popularizarea și promovarea muzicii de cameră în județul Mureș și în Transilvania. Toate edițiile anterioare s-au bucurat de interes și popularitate nu numai în rândul melomanilor, dar și a altor categorii de public care au rezonat cu muzica coardelor. Cvartetul de coarde Tiberius împlinește în acest an, 30 de ani de existență și activitate continuă. Ținând cont de artiștii invitați să concerteze, festivalul devine de nivel internațional aducând plusvaloare în județul Mureș: virtuozi invitați din Canada, Franța, Spania, Olanda, Ungaria, SUA. Concertele finale și cele emblematice vor avea loc în Târgu Mureș, Sighișoara, Reghin, Sovata, Miercurea Nirajului, Odorheiu Secuiesc, Sfantu Gheorghe, Bistrița și Remetea. Festivalul reprezintă conexiunea județului Mureș cu viața muzicală internațională, demonstrând că în regiunea noastră au fost, sunt și vor fi valori culturale de excepție”, se menționează în descrierea evenimentului.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE