Detalii despre proiectul noului Spital Municipal cu 7 etaje din Reghin Reghin
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 5227 Vizualizări

Detalii despre proiectul noului Spital Municipal cu 7 etaje din Reghin

Agenția pentru Protecția Mediului Mureş anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ”Construire și dotare corp nou, Spital Municipal ”Dr. Eugen Nicoară”, strada Spitalului nr. 20, municipiul Reghin, județul Mureș”, propus a fi amplasat în municipiul Reghin, strada Spitalului nr. 20, titular Primăria Municipiului Reghin.

”Informaţiile privind proiectul propus/ memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul Agenția pentru Protecția Mediului Mureş din localitatea Târgu Mureş, strada Podeni nr. 10, în zilele de luni între orele 9.00 – 15.00 și marți – vineri între orele 9.00 – 12.00, și la sediul titularului de proiect Municipiul Reghin cu sediul în municipiul Reghin, Piața Petru Maior nr. 41, județul Mureș”, se menționează într-un anunț public făcut pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș.

Secții de la A la Z

Memoriul de prezentare este intitulat ”Construire și dotare corp nou Spital Municipal ”Dr. Eugen Nicoară”, strada Spitalului nr. 20, municipiul Reghin, județul Mureș” și a fost întocmit, pentru Primăria Municipiului Reghin, de către SC Axdesign Group SRL București.

Potrivit documentului, obiectivul de investiții propus este parte din Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a municipiului Reghin. În prezent, Spitalul Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” Reghin funcționează în sistem pavilionar construit în anii 1930, cu 26 de corpuri de clădiri medicale și administrative.

”Spitalul Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” Reghin, județul Mureș, este o unitate sanitară cu paturi, multidisciplinară, de categoria a IV-a, cu personalitate juridică. Prin Studiul de Fezabilitate se propune edificarea unei construcții cu destinație unitate sanitară complexă (spital municipal) pentru următoarele secții: Compartiment primire urgențe, Ambulatoriu, Imagistică medicală, Spitalizare de zi, Cafenea bistro, Laborator, Birouri pentru personal, Bloc operator, Unitate Anestezie și Terapie Intensivă, Sterilizare, Centru transfuzii, Cardiologie, Medicină internă, Chirurgie generală, Urologie, Ortopedie, ORL, Obstetrică-ginecologie, Neonatologie, Dermatologie, Neurologie, Psihiatrie, Educație și Comunicare, Spații conexe pentru fiecare secție, Spații tehnice, Spații funcționale precum vestiare, spălătorie, bloc alimentar, noduri de circulație verticală, arhive, depozitări, garderobă, farmacie cu circuit închis, Prosectură și anatomie patologică”, se arată în document.

Imobil nZEB, cu 7 etaje

Imobilul va fi construit pe un teren în suprafață de 13.828 de metri pătrați, cu respectarea principiului nZEB, va avea un regim de înălțime S+P+7E, iar valoarea investiției este estimată la valoarea de 723.166.943 de lei, inclusiv TVA, din care 439.839.958 de lei, inclusiv TVA, pentru construcții și montaj, și 265.656.192 de lei, fără TVA, pentru dotări.

”Derularea întregului proiect va fi eșalonată pe o durată de minim 24 de luni de la data demarării investiției. Până în prezent a fost elaborat Studiul de Fezabilitate și studiile necesare în cadrul acestei etape. În etapa următoare se vor analiza posibilitățile de finanțare ale investiției, ulterior se va realiza proiectul tehnic și detaliile de execuție, implicit documentația necesară obținerii autorizației de construcție. Următoarea fază în implementarea investiției va fi organizarea procedurii de achiziție publică pentru selectarea executantului lucrărilor prevăzute în proiectul tehnic”, se mai precizează în același document.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE