Ciprian Dobre: ”Din păcate, PSD nu s-a alăturat proiectului candidaților comuni. PNL îi susține pe Horațiu Suciu la Primăria Târgu Mureș și pe Mara Togănel la președinția CJ Mureș” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1296 Vizualizări

Ciprian Dobre: ”Din păcate, PSD nu s-a alăturat proiectului candidaților comuni. PNL îi susține pe Horațiu Suciu la Primăria Târgu Mureș și pe Mara Togănel la președinția CJ Mureș”

Președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre, a anunțat, după ședința Biroului Permanent Național, că formațiunea sa va merge fără PSD în alegerile locale din 9 iunie, atât la nivelul Consiliului Județean Mureș, cât și la nivelul municipalității Târgu Mureș.
Astfel, PNL Mureș îi va susține pe Mara Togănel la președinția Consiliului Județean Mureș și pe Horațiu Suciu la Primăria Municipiului Târgu Mureș. Dobre a arătat că e în continuare optimist că până la urmă se va ajunge la susținerea unui candidat comun cu PSD.
“Așa cum până la urmă cred că știe toată lumea, proiectul nostru a fost acela de a veni pentru Târgu Mureș și pentru mureșeni, de a veni cu un candidat comun. Eu cred că prin asta ne-am fi arătat maturitatea și prin asta am fi arătat că de fapt tot ce este în jurul candidaturii primarului municipiului Târgu Mureș, ce este în jurul candidaturii președintelui Consiliului Județean Mureș este în folosul târgumureșenilor, respectiv al mureșenilor. Aceasta ar fi trebuit… eu sunt în continuare optimist… să reușim susținerea lui Horațiu Suciu candidat independent la Primăria Municipiului Târgu Mureș și pentru Mara Togănel, lucru validat în ședința de Birou Permanent Național, pentru președinția Consiliului Județean”, a declarat Ciprian Dobre.
Președintele PNL Mureș a precizat că BPN a fost de acord ca liberalii să nu aibă candidat propriu la Primăria Municipiului Târgu Mureș, ci să îl susțină pe profesorul universitar Horațiu Suciu ca independent. Aprobarea BPN pentru intrarea în campanie fără Partidul Social Democrat, atât la CJ Mureș, cât și la nivelul municipiului vine, potrivit lui Dobre, după ce în discuțiile pe care le-a avut la cel mai înalt nivel cu PSD în vederea susținerii proiectului unui candidat comun la Primăria Târgu Mureș a tot fost amânat.
“Eu cred că pentru Târgu Mureș, dacă discutăm serios, ca niște oameni serioși, și nu niște oameni care au alte interese, eu cred că atât târgumureșeenii cât și mureșenii își doreau atât de la PNL, dar mai cu seamă de la PSD, să vină și ei să adere la acest proiect, adică să avem candidat comun (pe Horațiu Suciu). Eu cred că de fapt aceasta este cheia în care trebuie să fie abordată această campanie electorală, dar încă o dată: eu sunt încă optimist că toate aceste lucruri încă pot fi atinse”, a spus el.
Dobre a adăugat că proiectul susținerii comune a candidaturii lui Horațiu Suciu a venit după discuții cu târgumureșenii și că, chiar dacă nu îi este indiferent câți reprezentanți va avea PNL în Consiliul Local Târgu Mureș, el crede că interesul târgumureșenilor trebuie să primeze, iar acesta este de a avea un om capabil în fruntea urbei.
“Cred că nimeni nu-și dorește – și la Primărie, și la președinția Consiliului Județean Mureș, să mergem toți cu candidații noștri. Aceea ar fi fost calea ușoară. (…) Eu cred că în acest parteneriat contează două părți: candidatul Horațiu Suciu și târgumureșenii. Și târgumureșenii, să știți că îmi exprim totala încredere că vor înțelege corect și perfect”, a spus Dobre.
Potrivit acestuia, PNL a fost “absolut transparent” în legătură cu acest proiect politic, care din septembrie anul trecut și până în febriarie, când Horațiu Suciu și-a anunțat intenția de a candida, a avut timp destul să se coacă.
“Eu am ieșit public, am vorbit public despre proiecția și proiectul partidului nostru despre Târgu Mureș. Alegerile vor valida sau invalida acest proiect”, a conchis el.
(Biroul de presă al PNL Mureș)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE