Instanța a decis: Oferta câștigătoare pentru noul Institut al Inimii din Târgu Mureș, reevaluată! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1072 Vizualizări

Instanța a decis: Oferta câștigătoare pentru noul Institut al Inimii din Târgu Mureș, reevaluată!

Un complet de judecată de la Secția a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal din cadrul Curții de Apel Târgu Mureș a decis, în recurs, anularea ”în parte” a raportului procedurii de atribuire nr. 777/29 ianuarie 2024, în partea aferentă ofertei desemnată câştigătoare şi actele subsecvente şi a obligat autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei tehnice a Asocierii Con-A Operations SRL – Medicare Engineering SRL, ”în termen de 10 zile de la comunicare.”
Licitația care a făcut obiectul contestației a fost organizată de Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, a fost estimată la valoarea de 294,5 milioane de lei, fără TVA, a vizat obiectivul de investiție ”Proiectare (întocmire PT, DE, DTAC, DTOE, documentații pentru obținerea avize), execuție lucrări, asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor pentru obiectivul de investiție “Construire centru chirurgical cardiovascular la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș – unitate nouă”, și a fost atribuită Asocierii Con-A Operations SRL – Medicare Engineering SRL.

Decizia instanței
Redăm, în rândurile de mai jos, conținutul integral al soluției:
Respinge ca nefondată plângerea formulată de către Concelex SRL, în calitate de lider al Asocierii Concelex SRL – Concelex Engineering SRL – Construcții Erbașu SA – Terra Gaz Construct SRL – Cubicon Invest SRL – Mansart Corporate SRL, (cu sediul … şi cu sediul procesual ales …), împotriva Deciziei nr. 677/C1/409,416/18 martie 2024 a Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.
Admite plângerile formulate de Con-A Operations SRL, în calitate de lider al Asocierii Con-A Operations – Medicare Engineering, (cu sediul … şi cu sediul procesual ales …) şi Institutul de Urgență petnru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, (cu sediul), împotriva Deciziei nr. 677/C1/409,416/18 martie 2024 a Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.
Modifică în parte Decizia nr. 677/C1/409,416/18 martie 2024 a Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor în sensul că admite în parte contestaţia formulată de Synergy Construct SRL, în calitate de lider al Asocierii Synergy Construct – Yda Isșaat Sanayive Ticaret Anonim Sirketi, (cu sediul procesual ales). În consecinţă, dispune anularea în parte a raportului procedurii de atribuire nr. 777/29 ianuarie 2024, în partea aferentă ofertei desemnată câştigătoare şi actele subsecvente, şi obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei tehnice a Asocierii Con-A Operations SRL – Medicare Engineering SRL, în vederea stabilirii punctajului aferent factorului de evaluare 3, conform documentaţiei de atribuire şi considerentelor din prezenta decizie, în termen de 10 zile de la comunicare.
Respinge în rest contestaţia formulată de Synergy Construct SRL, în calitate de lider al Asocierii Synergy Construct – Yda Isșaat Sanayive Ticaret Anonim Sirketi.
Admite cererea de intervenţie în interesul Autorităţii Contractante, formulată de Con-A Operations SRL în dosarul nr. 409/2024, al CNSC. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi 19 aprilie 2024.”
Decizia nr. 677/C1/409,416/18 martie 2024 a Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor poate fi lecturată aici:

Vom reveni, în măsura în care vor exista reacții la decizia de astăzi a instanței.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE