VIDEO: ”Zi tot, cu Alex Toth!”. Liceul UMFST ”George Emil Palade”, start cu două clase în anul școlar 2024-2025 Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 876 Vizualizări

VIDEO: ”Zi tot, cu Alex Toth!”. Liceul UMFST ”George Emil Palade”, start cu două clase în anul școlar 2024-2025

Directorul Liceului Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, lect. univ. dr. Andreea-Romana Ban, a participat vineri, 10 mai, la emisiunea ”Zi tot, cu Alex Toth!”, realizată de către Alex Toth, redactorul șef al cotidianului Zi de Zi.


Prezentă în studioul Zi de Zi Live amenajat în proximitatea redacției cotidianului Zi de Zi, lect. univ. dr. Andreea-Romana Ban a anunțat că începând cu anul școlar 2024-2025 Liceul UMFST ”George Emil Palade” își va începe activitatea cu două clase bilingve, în limbile română și engleză, de profil Real, una de Matematică-Informatică și una de Științe ale naturii, ambele de câte 26 de elevi.
Învățământ axat pe elev
În cadrul Liceului UMFST ”George Emil Palade” își va desfășura activitatea un corp profesoral de valoare, conturat în urma unei selecții exigente, care îmbină în mod armonios tinerețea cu experiența atât în sistemul preuniversitar, cât și în cel universitar, astfel încât actul educațional să fie cât mai eficient, centrat pe elev.
”Sunt convinsă că toți colegii mei prin metodele pe care le vor aplica, metode interactive, o să formeze elevii astfel încât să descopere nu doar frumusețea materiei predate și profunzimea acelei materii, ci să se descopere pe ei, să își depășească limitele și să știe că sunt pregătiți temeinic în domeniul pe care vor să se focuseze în viitor. Asta contează. Și eu cred că este de bun augur acest lucru, faptul că ai mei colegi, și eu, avem experiență atât în preuniversitar, cât și în sistem universitar, pentru că putem să îi formăm pe elevi în ambele direcții”, a afirmat directorul Liceului UMFST ”George Emil Palade”.
”Noi intrăm la clasă nu să arătăm ce știm noi, ci să îi facem pe elevi să înțeleagă ceea ce le transmitem și mai cu seamă să îi lăsăm pe ei să aplice practic ceea ce învață la ore. De aceea este foarte important faptul că au laboratoare extrem de bine puse la punct, atât la Chimie cât și la Biologie, pentru că pot să aplice practic absolut tot ceea ce se predă ca teorie la clasă”, a adăugat lect. univ. dr. Andreea-Romana Ban.
Infrastructură la standarde înalte
Viitorii elevi ai Liceului UMFST ”George Emil Palade” vor beneficia de o infrastructură educațională la cele mai înalte standarde, aceasta fiind asigurată de principala universitate a județului Mureș.
”Pe lângă laboratoarele de care am menționat anterior, laboratorul de Chimie și de Biologie, elevii își pot dezvolta și abilități de comunicare, atât la orele de consiliere școlară, așa numitele ore de dirigenție, cât și practic, într-un studio de podcast și într-un studio de televiziune”, a precizat invitata emisiunii ”Zi tot, cu Alex Toth!”.
”Avem și o bază sportivă foarte bine pusă la punct, o piscină, o sală de fitness, o sală de sport foarte generoasă, terenuri de tenis, terenuri de fotbal, avem grădina botanică, unde au posibilitatea să vadă live absolut tot ceea ce învață la partea de teorie”, a completat lect. univ. dr. Andreea-Romana Ban.
Alături de facilitățile enumerate în timpul emisiunii, amintim și accesul la cantina universității, la teatrul de vară, precum și numeroase activități extracurriculare, atât în cadrul liceului, cât și în parteneriat cu Liga Studenților din Târgu Mureș
Proiect pentru două corpuri noi de clădire
În anul școlar 2024-2025 cursurile se vor desfășura la parterul clădirii principale din incinta campusului UMFST ”George Emil Palade”, în două amfiteatre care au toate dotările necesare, urmând ca în maxim doi ani să se construiască două corpuri noi de clădire care vor aparține Liceului.
”Este deja făcut proiectul, se va construi corpul A, tot în incinta campusului nostru de pe strada Gheorghe Marinescu. Corpul A va fi format din săli de curs, sală profesorală, direcțiune și secretariat și corpul B va fi format doar din laboratoare”, a subliniat lect. univ. dr. Andreea-Romana Ban.
Procedura de înscriere
Totodată, invitata emisiunii ”Zi tot, cu Alex Toth!” a prezentat informații utile despre procedura de înscriere la Liceul UMFST ”George Emil Palade”.
”Pentru a învăța la un profil biling, elevii știu că trebuie să dea un test de verificare a cunoștințelor de limba engleză. Testul acesta se va da la Colegiul Național ”Unirea”, care este centru de testare la noi în oraș (Târgu Mureș – n.a.). Nu îl efectuăm noi, nu îl facem noi, vor da acest test la Colegiul Național ”Unirea”, dar dacă au certificate de limba engleză acest test se poate echivala cu certificatul și atunci nu mai trebuie să dea testul. După ce se încheie etapa de examinare a cunoștințelor de limba engleză, vor avea acea testare națională, Evaluarea Națională, iar când află rezultatele urmează etapa de completare a opțiunilor. Nu organizăm admitere separată, admiterea noastră urmează exact metodologia admiterii la nivel național, ceea ce înseamnă că elevii se vor uita cu mare atenție în broșura pe care o vor primi, am înțeles că începând din data de 13 mai urmează oricând să apară broșura pentru a putea vedea toate codurile liceelor care au clase în anul școlar 2024-2025 și atunci în baza codului pe care o să îl aibă liceul nostru ne dorim să pună codul nostru ca primă opțiune”, a arătat lect. univ. dr. Andreea-Romana Ban, care a mai subliniat un detaliu foarte important, și anume că Liceul UMFST ”George Emil Palade” este o unitate de învățământ de stat, motiv pentru care elevii sau părinții acestora nu vor trebui să achite niciun fel de taxă.
”De la tinerețe înspre stele”
La finalul emisiunii, lect. univ. dr. Andreea-Romana Ban a prezentat, sintetic, motto-ul Liceului UMFST ”George Emil Palade”, respectiv ”Ab juventute ad sidera” (”De la tinerețe înspre stele”).
”Tinerețea, cum a zis domnul rector (prof. univ. dr. Leonard Azamfirei – n.a.) la deschidere (deschiderea evenimentului Ziua Porților Deschise, din data de 8 mai – n.a.) o au elevii, o au și profesorii lor. Și spre stele putem să ajungem împreună”, a conchis lect. univ. dr. Andreea-Romana Ban.
(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE