Acțiune de colectare a medicamentelor expirate, la Spitalul Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 403 Vizualizări

Acțiune de colectare a medicamentelor expirate, la Spitalul Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin

Spitalul Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin se implică în demersul inițiat începând cu data de 1 ianuarie 2024, conform unor dispoziții legale incluse în Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, care prevede colectarea de către spitalele publice și private a medicamentelor expirate și/sau cele care nu au fost folosite, în scopul eliminării lor finale.
„Există o justificare temeinică pentru această decizie, scopul fiind acela de a elimina aruncarea medicamentelor expirate sau care nu mai sunt folosite împreună cu resturile menajere sau în sistemul de canalizare. Medicamentele, ca urmare a substanțelor active pe care le conțin, sunt un factor poluant important, contaminează apa și solul și, în final, ca urmare a circuitelor naturale din natură, se întorc în alimentele și apa pe care le consumă fiecare dintre noi.
Toate acestea sunt motive temeinice pentru a limita cât de mult posibil poluarea mediului cu medicamente, iar una dintre soluții este colectarea medicamentelor expirate sau care nu au fost folosite și distrugerea controlată a acestora”, au explicat reprezentanții spitalului.


Cetățenii municipiului Reghin pot preda medicamentele expirate sau netrebuincioase personalului medical al   Spitalul Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin care susține acest demers, util pentru sănătate.
„Medicamentele expirate și/sau nefolosite se preiau de către personalul nostru calificat  desemnat de către spital ,imediat după intrarea în incintă”, au adăugat aceștia.

Medicametele pot fi predate marți sau joi, în intervalul orar 10-11.
M.R.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE