NOU. Sistem de audio guide dedicat vizitatorilor Palatului Culturii, disponibil și sub formă de aplicație Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 433 Vizualizări

NOU. Sistem de audio guide dedicat vizitatorilor Palatului Culturii, disponibil și sub formă de aplicație

Cea mai recentă inovație tehnologică din județul Mureș se referă la dezvoltarea sistemului de audio guide, destinat celor care vor să descopere istoria bogată a Palatului Culturii, emblemă a culturii mureșene. Sistemul de ghidaj audio a fost dezvoltat de Muzeul Județean Mureș, cu sprijinul Consiliului Județean Mureș și Asociației Visit Mureș și a fost inaugurat marți, 14 mai, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la sediul 112 Coffee, de pe strada George Enescu, nr. 2.

Sistemul audio guide a fost conceput pentru a oferi vizitatorilor informații complete despre ceea ce pot întâlni în corpusul Palatului Culturii, disponibile în trei limbi: română, maghiară și engleză.

“Am făcut un alt pas în direcția modernității. Cu această ocazie, lansăm sistemul audio guide al Palatului Culturii, care ne oferă posibilitatea să aflăm istoria fără un ghid turistic uman. Cu ajutorul ghidului audio putem afla mai multe informații despre ceea ce vedem. Nu doar descrierea sălilor se poate asculta, dar putem afla informații interesante și despre obiectele expuse, picturile de  pe tavan, vitraliile, mobilierul din sala oglinzilor, reliefurile, tavanul Sălii Mari, orga și altele”, a explicat președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, în cadrul conferinței.

Aplicație pentru telefon

Sistemul audio guide este construit sub forma unui mic dispozitiv, de dimensiunile unui celular, pe care turiștii îl au la dispoziție atunci când vizitează Palatul Culturii. Sistemul este însă disponibil și sub forma unei aplicații telefonice pentru a oferi confort utilizatorilor. Procedura utilizării aplicației este foarte ușoară. După descărcare aplicației, intitulată Visit Mureș, de pe platformele online, utilizatorii trebuie să scaneze codurile QR care sunt prevăzute în fiecare încăpere a Palatului Culturii și astfel dobândesc acces la informațiile referitoare la spațiul în care se află, în timp real. Informațiile au fost redactate cu minuțiozitate de reprezentanții Muzeului Județean Mureș.

Mădălina ROHAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE