VIDEO: ”Zi tot, cu Alex Toth!”. Preadmitere la Facultatea de Economie și Drept a UMFST ”George Emil Palade” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 408 Vizualizări

VIDEO: ”Zi tot, cu Alex Toth!”. Preadmitere la Facultatea de Economie și Drept a UMFST ”George Emil Palade”

Decanul Facultății de Economie și Drept din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, conf. univ. dr. Daniel Ștefan, a participat miercuri, 15 mai, la emisiunea ”Zi tot, cu Alex Toth!”, realizată de către Alex Toth, redactorul șef al cotidianului Zi de Zi.


Prezent în studioul Zi de Zi Live amenajat în proximitatea redacției cotidianului Zi de Zi, conf. univ. dr. Daniel Ștefan a anunțat că Facultatea de Economie și Drept din cadrul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș derulează, până în data de 31 mai, o sesiune de preadmitere pentru programele de licență și masterat.
Dosarele de preadmitere, încărcate online
Documentele necesare dosarului de preadmitere pot fi încărcate de către candidați, de pe conturi individuale, pe pagina web www.admitere.umfst.ro, până în data de 31 mai.
”60% din media de admitere este formată din media anilor de studiu din a IX-a, a X-a și a XI-a, iar pentru că pe noi ne interesează oameni care au competențe specifice pentru un anumit domeniu sau altul, în cazul nostru pentru Economie și Drept sau Administrație publică – și celelalte facultăți fac același lucru – 40% din media de admitere este dată de o disciplină relevantă domeniului pe care îl studiază”, a explicat invitatul emisiunii ”Zi tot, cu Alex Toth!”.
”Dosarul este evaluat de către colegii mei, care îl validează. Dacă sunt elemente cum ar fi lipsă de conformitate, un calcul greșit de medie, dosarul respectiv este reluat, este contactat studentul în contul respectiv dar și telefonic, în așa fel încât el să fie în contact cu noi și să aibă șansa să își corecteze aceste elemente până la momentul în care se finalizează procesul de admitere, care este 31 mai. În momentul în care se finalizează, se afișează listele cu persoanele admise, tipul de loc obținut, fără taxă, cu taxă sau chiar și respinși în anumite situații”, a adăugat conf. univ. dr. Daniel Ștefan.
După obținerea adeverinței de absolvire sau a diplomei de Bacalaureat, documentul respectiv este încărcat pe aceeași platformă online, iar după validarea acesteia candidatul este invitat la sediul facultății pentru semnarea contractului de studii.
Șase programe de studii de licență
Practic, liceenii din clasa a XII-a interesați de programele de licență își pot obține locul la facultate, bugetat sau cu taxă, înainte de examenul de Bacalaureat, acesta fiind doar o condiție de validare a respectivului proces de admitere.
”Clasic, în sistemul universitar național, admiterea se face după finalizarea Bacalaureatului. Presupune să-ți finalizezi studiile de liceu, să îți iei diploma de Bac, media respectivă devine relevantă în procesul de admitere, mai departe, pentru partea de derulare a studiilor universitare. Ce am schimbat noi, și ca de obicei UMFST vine cu o serie de inovații în ceea ce înseamnă modul de organizare a învățământului universitar, ne uităm întotdeauna și spre alte universități, spre universități care sunt de succes la nivel internațional și cunoaștem până la urmă fiecare dintre noi că de fapt admiterea într-o universitate americană sau europeană se face înainte de finalizarea studiilor de liceu. Iar Bacalaureatul devine doar o condiție de validitate a finalizării studiilor liceale. Pentru că o universitate devine mult mai interesată pe parcursul a patru ani de liceu elevul respectiv decât de un singur examen, fie el și de maturitate, de finalizare a studiilor”, a afirmat decanul Facultății de Economie și Drept din cadrul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș.
”Elevii de liceu au posibilitatea să își obțină locul de la facultate în momentul de față, înainte de începerea Bacalaureatului”, a mai punctat conf. univ. dr. Daniel Ștefan.
După obținerea adeverinței de absolvire sau a diplomei de Bacalaureat, documentul respectiv este încărcat pe aceeași platformă online, iar după validarea acesteia candidatul este invitat la sediul facultății pentru semnarea contractului de studii.
Cele șase programe de studii de licență sunt: Administrație publică (3 ani, IF), Contabilitate și informatică de gestiune (3 ani, IF, ID), Drept (4 ani, IF, ID), Economia comerțului turismului și serviciilor (3 ani, IF), Finanțe și bănci (3 ani, IF) și Management (3 ani, IF, ID).
Nouă programe de studii de masterat
Principiul de înscriere este asemănător și în cazul persoanelor interesate de preadmiterea la programele de masterat ale Facultății de Economie și Drept din cadrul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș.
”Și masteratele sunt deschise pentru preadmitere în momentul de față”, a menționat conf. univ. dr. Daniel Ștefan.
Oferta preadmiterii la studiile de masterat cuprinde nouă programe: Afaceri inovative în turism și servicii (2 ani, IF), Managementul resurselor umane (2 ani, IF), E-business, management și marketing (2 ani, IF), Contabilitate și audit (2 ani, IF), Servicii și tehnologii financiare (2 ani, IF), Instituții judiciare și profesii liberale (un an, IF), Achiziții publice (un an, IF), Administrație publică și politici europene (1 ani, IF) și Poliție locală și siguranță publică (2 ani, IF).
Săptămâna Porților Deschise
În perioada 21-23 mai, între orele 10.00 – 14.00, Facultatea de Economie și Drept din cadrul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș va găzdui Săptămâna Porților Deschise, demers care își propune să familiarizeze elevii de liceu cu statutul de student.
”Este un eveniment pe care îl organizăm anual la nivelul facultății noastre, se adresează elevilor de liceu de orice clasă. Și în anii trecuți am avut elevi de liceu, inclusiv de clasa a X-a și a XI-a, prezenți la eveniment, în care abordarea noastră este că deschidem, ceea ce înseamnă că poți să fii student pentru o zi. Înseamnă că în intervalul respectiv, de marți până joi, poți veni la sediul facultății noastre de pe strada Livezeni 69 și să participi, fără niciun fel de restricție, la orice curs disponibil în acel interval de timp”, a explicat conf. univ. dr. Daniel Ștefan.
Informații suplimentare despre Săptămâna Porților Deschise pot fi obținute la numărul de telefon 0265-215.551, interior 513, 514.
(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE