FOTO/VIDEO: Meci demonstrativ de futsal: CSM Târgu Mureș vs LPS Târgu Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 626 Vizualizări

FOTO/VIDEO: Meci demonstrativ de futsal: CSM Târgu Mureș vs LPS Târgu Mureș

Reprezentanții Clubului Sportiv Municipal (CSM) Târgu Mureș continuă să promoveze activ sportul în instituțiile de învățământ. Astfel că marți, 21 mai, echipa de futsal din Liga 1 s-a deplasat la Liceul cu Program Sportiv „Szász Adalbert” din Târgu Mureș, pentru a susține această inițiativă.

Ajunși acolo, jucătorii au disputat un meci demonstrativ, urmat de un amical cu cei mai talentați jucători ai liceului, subliniind importanța mișcării și a sportului pentru comunitatea noastră.

„Vreau să îi mulțumesc în primul rând domnului director care ne-a oferit această demonstrație. A avut mereu deschidere pentru proiectul nostru. Este o revedere plăcută pentru mine personal, ținând cont că din clasa a V-a am fost la școala sportivă și până în clasa a XII-a la Liceul Sportiv. Îi mulțumim pentru tot sezonul, deoarece a avut o deschidere în a ne oferi jucători pentru proiectul nostru, atât pentru U19, cât și pentru echipa mare. Vreau să mulțumesc profesorilor care nu se lasă indiferent de vârstă și au făcut un joc frumos. Este un proiect frumos care s-a dezvoltat foarte bine în decursul unui an de zile, iar pe viitor avem continuitate la acest proiect și vrem dezvoltarea tinerilor târgumureșeni”, a declarat coordonatorul secției, Cosmin Gherman.

Pentru sezonul viitor de futsal, Cosmin Gherman își propune nu doar o clasare superioară pentru echipa sa, ci și, în mod esențial, să atragă un număr cât mai mare de tineri către acest sport dinamic. Așadar, obiectivul său central vizează atât performanța competitivă, cât și dezvoltarea și promovarea futsalului în rândul noilor generații.

„În viitorul apropiat vrem să avem rezultate pozitive. Nu le putem face peste noapte pe toate. Este nevoie de timp și răbdare, dar cu siguranță că, dacă ne vom creiona un nucleu, în doi, trei, patru ani, cu ce avem și cu ce vom mai strânge, ne vom bate și la câștigarea campionatului. Este o muncă continuă de un an de zile unde sunt antrenamente și de două ori pe zi. Este un sport profesionist și acesta este și principalul scop, să ținem tinerii târgumureșeni aici, acasă”, a mai spus acesta.

„A fost un joc bun, demonstrativ și mergem mai departe. De la sezonul următor îmi doresc să nu retrogradăm și vreau să ne menținem acolo unde trebuie. Eu vin de pe teren mare și din prima zi de când sunt aici, mi-a plăcut futsalul și îl continui. Aș alege futsalul dintre cele două”, a declarat jucătorul Butiurca Zsolt.

Directorul Liceului Sportiv, Csiki Zsolt, a declarat că meciul demonstrativ a fost un succes răsunător. El a subliniat că acest eveniment a fost cu atât mai impresionant datorită evoluției remarcabile a profesorilor instituției, care, având în spate o carieră de sportivi de divizie, au reușit să demonstreze un nivel înalt de competență și pasiune pe teren.

Performanța lor a fost nu doar o dovadă a abilităților individuale, ci și o sursă de inspirație pentru elevii și tinerii prezenți, evidențiind importanța sportului și a excelenței în educație.

„Ceea ce am remarcat este că foarte mulți copii, foști sportivi de-ai noștri de la liceu, sunt acum în echipa CSM la futsal. Scopul acestor jocuri este popularizarea futsalului în rândul copiilor, deoarece foarte mulți copii care au început fotbalul s-au lăsat din anumite motive și s-au regăsit chiar azi în echipa CSM. Acesta este un lucru pozitiv. Chiar și în tribună copiii au remarcat acest lucru, că foștii lor colegi sunt în echipa reprezentativă a Târgu Mureșului”, a precizat acesta.

Totodată, Csiki Zsolt consideră că sportul joacă un rol esențial, mai ales în ceea ce privește sănătatea fizică și dezvoltarea mentală a tinerilor. El subliniază că activitatea sportivă contribuie nu doar la menținerea unei condiții fizice optime, ci și la formarea unei gândiri sănătoase, disciplinei și spiritului de echipă, elemente fundamentale pentru o dezvoltare armonioasă.

„Eu aș spune că nu trebuie să existe zi fără sport. Te ajută și la învățat, și la stilul de viață, în toate domeniile. De exemplu, sportivii care termină la liceul nostru și dacă nu ajung sportivi de înaltă performanță, tot se regăsesc în societate”, a mai spus acesta.

Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE