Campanie de phishing prin e-mail folosește înșelător imaginea Digi România Stiri
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 498 Vizualizări

Campanie de phishing prin e-mail folosește înșelător imaginea Digi România

O campanie de phishing prin e-mail folosește înșelător imaginea Digi România pentru a atrage utilizatorii să-și introducă informațiile cardului, promițând restituirea banilor pentru o presupusă plată greșită.

Potrivit biziday.ro, Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează că atacatorii operează prin intermediul serviciilor de e-mail, trimitând mesaje false ce par a fi de la Digi România, pretinzând că se anulează o plată. În același e-mail, se oferă utilizatorilor șansa de a primi restituirea plății dacă accesează un link atașat.

„Accesarea link-ului va duce utilizatorul pe un site-clonă, similar cu cel oficial, unde un portal online le cere să furnizeze datele cardului pentru a primi rambursul. În adevăr, dacă utilizatorul face acest lucru, datele cardurilor lor vor fi transmise atacatorilor”, mai transmit cei de la DNSC.

Recomandări generale de securitate ale DNSC:

– Nu vi se va cere niciodată să furnizați prin email sau link-uri atașate date cu caracter sensibil (date personale, de autentificare, sau de carduri bancare).

– Verificați întotdeauna autenticitatea email-urilor de la o companie sau instituție printr-un canal de comunicare separat, în special dacă vi se solicită date cu caracter sensibil.

(D.C.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE