Programul lui Horațiu Suciu pentru Târgu Mureș: Centre de permanență medicală înființate în cartiere Politic
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 579 Vizualizări

Programul lui Horațiu Suciu pentru Târgu Mureș: Centre de permanență medicală înființate în cartiere

Primăria Municipiului Târgu Mureș poate pune la dispoziția medicilor de familii locații pentru înființarea unor centre de permanență medicală în cartiere.

Înființarea acestor centre, care vor fi organizate după modelul fostelor dispensare de cartier, reprezintă una dintre principalele 10 priorități pe care Prof. Univ. Dr. Horațiu Suciu, candidat independent la funcția de primar al municipiului Târgu Mureș, le propune în Programul său pentru municipiul Târgu Mureș.

”Unitatea de Primiri Urgențe de la SMURD Târgu Mureș este mai tot timpul aglomerată, iar multe dintre cazuri nu sunt urgențe medicale, ceea ce face ca unii pacienți să aștepte mult timp. Am discutat această problemă cu medicii de familie, care sunt de acord să asigure permanența pentru a degreva SMURD de cazurile cod verde și galben, adică cele care nu sunt urgențe medicale. Primăria poate pune la dispoziție locații pentru centre de permanență, unde târgumureșenii pot merge pentru cazuri non-urgente. Aceste centre vor fi organizate după modelul fostelor dispensare de cartier”, a precizat Prof. Univ. Dr. Horațiu Suciu.

Sprijin pentru pacienți

Prezent miercuri, 22 mai, în studioul Zi de Zi Live, la emisiunea ”Zi tot, cu Alex Toth!”, reputatul profesor și doctor mureșean a furnizat detalii despre proiectul său.

”Trebuie doar să înțelegi ce îi supără pe oameni și să te identifici cu ei. Ce ne supără pe noi în general în zona de Spital? Faptul că timpul de așteptare în Unitatea de Primiri Urgențe este foarte mare, mai ales când e vorba de copii, în weekend, stau acolo câte 10-12 copii. La unii le curge nasul, alții tușesc, alții sunt mai gravi”, a afirmat candidatul independent la funcția de primar.

”În general în weekend se întâmplă astea, când medicii de familie nu au permanență și toată lumea, cu mic cu mare, merge la UPU, unde se prezintă 30-40 de oameni deodată, cu copii, sau cu adulți și oameni vârstnici, care nu toți sunt urgențe. Repet: unii sunt cu probleme mici, cu intercurențe care pot fi rezolvate. Deci se sare etapa medicului de familie, se sare etapa asistenței medicale prespitalicești și aici este util, cum era pe vremuri, un centru de permanență chiar inclusiv în timpul weekendului”, a adăugat Prof. Univ. Dr. Horațiu Suciu, care a mai anunțat că în prezent ”medicii de familie ar vrea să asigure permanență, dar nu au posibilitatea”, sens în care ar trebui ”să se organizeze și să aibă sprijinul Primăriei.”

Soluții realiste

Totodată, Prof. Univ. Dr. Horațiu Suciu a mai subliniat că există soluții în vederea identificării locațiilor și a resurselor bugetare pentru funcționarea viitoarelor centre de permanență.

”Există spațiu necesar și dacă nu există se identifică. Ideea este să se dorească și Primăria are suficiente spații în toate cartierele. Să zicem că se începe cu cinci-șase de așa zis dispensare de cartier pe care le putem numi centre de sănătate, centre de permanență, le putem spune oricum. Ideea este ca acolo să fie tot timpul un medic din zona respectivă, care să poată să asigure aceste urgențe, o rețetă, niște medicamente sau bilete de trimitere, o scrisoare medicală prin care să poată să încheie actul medical. Și să degrevăm cumva Spitalul de acest aflux de oameni care creează disconfort pentru oameni și disfuncționalități pentru Spital”, a explicat cel poreclit ”Doctorul inimilor de copii”.

”Chiar dacă ar fi mare, e mic comparativ cu ce importanță are, ca târgumureșenii, concetățenii noștri să aibă acces la servicii de sănătate oricând și să nu facă astfel de cozi care sunt extrem de supărătoare și uneori de neînțeles”, a completat Prof. Univ. Dr. Horațiu Suciu.

(Material comandat de candidat independent Horațiu Suciu, executat de Start Up Zi de Zi SRL, cod AEP 24240656)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Domnul medic nu a spus altceva decat,ca va infiinta locuri de munca pentru o armata de medici adusi din alte judete,care poate ca nu au prins locuri calduroase la orasele acestor judete.Tirgu Muresul a avut totdeauna atitea clinici si medici cat era necesar.Marea „democratie” a rasturnat aceasta situatie.In orasul Tirgu Mures,desi numarul populatiei s-a diminuat foarte mult s-au construit o sumedenie de clinici unde in prezent s-a navalit o tara intreaga, desi infrastructura de drumuri nu era pregatit pentru sutele de mii de oameni navaliti asupra orasului.Se pare ca se doreste continuarea acestei absurditati.

Citește și:

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE