Stagiu de pregătire organizat de Inspectoratul de Poliție Județean Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 644 Vizualizări

Stagiu de pregătire organizat de Inspectoratul de Poliție Județean Mureș

Serviciul de Investigații Criminale și Serviciul Criminalistic al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș a organizat vineri, 24 mai, la Centrul de pregătire al instituției, cea de-a doua ediție a stagiului de pregătire profesională în domeniul cercetării la fața locului.

La activitate au participat polițiști din cadrul structurilor criminalistice și de investigații criminale din întregul județ, dar și procurori de la Parchetele de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș și Tribunalul Mureș, alături de medici legiști din cadrul Institutului de Medicină Legală Târgu Mureș.
”Scopul întâlnirii a fost acela de a consolida colaborarea interinstituțională, de a împărtăși bune practici și experiență profesională în domeniul investigațiilor la fața locului, dar și de a identifica soluții optime pentru eficientizarea activităților specifice. Activitățile au inclus prezentări teoretice și practice de specialitate, acestea fiind axate, în special, pe diverse aspecte ale temei principale a stagiului ”Metode și tehnici de investigare și cercetare a locului faptei”. Anul acesta, exercițiul aplicativ a vizat rezolvarea unui caz de tâlhărie calificată urmată de moartea victimei. În speță, victima ajunge în miezul nopții la locuința sa și surprinde două persoane, deghizate, în timp ce încearcă să-i sustragă bunuri. După un scenariu de violență și încercări de eliberare, aceasta este legată de mâini și picioare, în timp ce autorii își asigură scăparea cu o sumă considerabilă de bani. La două zile după sesizarea polițiștilor, persoana vătămată decedează la spital. În echipe mixte, atenți la detalii, sub coordonarea procurorilor de caz și ținând cont de concluziile medicilor legiști, toți polițiștii au reușit să rezolve complexa cauză. Această întâlnire a reprezentat o oportunitate deosebită de schimb de cunoștințe și dezvoltare a competențelor în domeniul cercetării la fața locului”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.
Activitatea a fost sprijinită de organizații profesionale și sindicale precum Corpul Naţional al Poliţiştilor – Consiliul Teritorial Mureș, Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor IPA – Regiunea 1 Mureș și Sindicatului Polițiștilor Europeni Europol – Filiala Mureș.
(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE