Expoziție de pictură și obiect „Angeli Mundi”, la Târgu Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 590 Vizualizări

Expoziție de pictură și obiect „Angeli Mundi”, la Târgu Mureș

Filiala Târgu-Mureș a Uniunii Artiștilor Plastici din România organizează, la Galeria „Art Nouveau” a Palatului Culturii din Târgu Mureș, în perioada 4 iunie – 21 iunie, expoziția personală de pictură și obiect „Angeli Mundi”, semnată de artista vizuală Erna Judith Berger Moise.

Vernisajul expoziției „Angeli Mundi” va avea loc marți, 4 iunie, de la ora 18:00, la Galeria „Art Nouveau” a Palatului Culturii din Târgu-Mureș, în prezența criticilor de artă Cora Fodor și Nagy Miklós Kund, precum și a invitaților de marcă ai vieții culturale târgumureșene. Curatoriată de Adriana Boanta, lector universitar al Universității de Arte din Târgu-Mureș, expoziția va fi deschisă spre vizitare în perioda 4 iunie – 21 iunie.

Expoziția de pictură și obiect artistic cuprinde tablouri, obiecte și instalații realizate de artistă în cei 44 de ani de activitate. Erna Judith Berger Moise este o artistă multidisciplinară, care explorează în mod versatil teritorii diverse ale artisticului, experimentând formate și medii diferite: pictură, design-ul grafic, arta textilă, instalații.

Potrivit reprezentanților Galeriei „Art Nouveau” a Palatului Culturii din Târgu Mureș, „Angeli Mundi” este prima expoziție de o asemenea amploare a artistei, care prin intermediul creațiilor sale cele mai reprezentative, rezumă într-o manieră extrem de personală esența experiențelor personale și culturale. Expoziția permite artistei să prezinte temele și motivele recurente care îi definesc creația, oferind publicului ocazia de a explora diversitatea stilistică și multitudinea de tehnici pe care le utilizează.

Despre Erna Judith Berger Moise

Originară din Târgu Mureș, Erna Judith Berger Moise (n. 1962) este cunoscută peisajului artistic din România și străinătate ca artist textilist, grafician, pictor, designer grafic și de interior.

Membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Târgu Mureș, Erna Judith Berger Moise este absolventă a Liceului de Arte din Târgu Mureș. În anii ’90 a urmat studiile Facultății de Arte Textile și Modă „Shenkar” Ramat Gan din Israel și pe cele ale Academiei de Arte „Nicolae Grigorescu” din București, Facultatea de Arte Decorative.

Cu o activitate expozițională remarcabilă, artista este o prezență constantă pe simezele din țară și străinătate, prezentându-și creațiile în expoziții personale, de grup și la saloane de artă, începând cu anul 1989. Este autoarea a numeroase articole în reviste de specialitate, abordând subiecte de artă și design contemporan. Susține frecvent conferințe și workshop-uri în România, Ungaria, Israel, India.

Despre expoziție

„Angeli Mundi” se prefigurează ca o incursiune vizuală retrospectivă într-un univers artistic unic, vibrant, ce reflectă evoluția stilistică și conceptuală a artistei, în peisajul artei contemporane. Totodată, expoziția marchează revenirea acasă, un moment plin de emoție, transformator, prilej de reconectare cu rădăcinile sale, de reafirmare a viziunii artistice, dar și de reflecție asupra parcursului său profesional și uman.

Selecția de tablouri și creațiile inedite, inaccesibile până în prezent publicului târgumureșean, servesc drept ancoră identitară și afirmă explicit dorința artistei de a onora amintire caldă a părinților ei, Ecaterina Berger și dr. Berger Béla”- Adriana Boanta, curator

„«Angeli Mundi» este o expoziție cu un profund caracter personal, emoționant: anul acesta se împlinesc o sută de ani de la nașterea mamei mele, iar vernisajul expoziției are loc de ziua de naștere a tatălui meu. Ei sunt îngerii mei păzitori, călăuzitorii și protectorii mei, care mă veghează din ceruri. Lor le dedic această expoziție, ca semn de mulțumire pentru tot ce mi-au oferit.

Este o expoziție retrospectivă, fără a fi exhaustivă. Ea punctează cronologic întregul meu parcurs artistic. Selecția de lucrări marchează, pe o axă a timpului momente și etape esențiale ale creației artistice și sper că reflectă în mod cuprinzător, varietatea stilistică și compozițională a lucrărilor mele, dar și maniera ludică, dezinhibată prin care abordez teme și subiecte extrase din universul artei medievale (incunabulele, tapiserie, miniatură, caligrafie), precum și stiluri regionale sau influențe etnice indiene, africane, a căror simboluri și manieră frustă, dar extrem de rafinată mă inspiră” – Erna Judith Berger Moise, artist vizual.

(D.C.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE