Noua lege interzice redobândirea permisului pentru șoferii băuți sau drogați timp de 10 ani Stiri nationale
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 437 Vizualizări

Noua lege interzice redobândirea permisului pentru șoferii băuți sau drogați timp de 10 ani

Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea care modifică și completează actele normative din domeniul prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri și alte substanțe cu efecte psihoactive. Conform noii legi, șoferii condamnați pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului sau drogurilor pierd dreptul de a-și redobândi permisul pentru o perioadă de până la 10 ani.

Actul normativ promulgat de președintele Klaus Iohannis vizează reglementarea în domeniul prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri și alte substanțe cu efecte psihoactive, având ca scop îmbunătățirea cadrului legislativ în acest domeniu.

„Procurorul poate dispune, atunci când apreciază necesar pentru soluţionarea cauzei, evaluarea consumatorului de droguri în scopul includerii acestuia în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri, în raport de circumstanţele personale ale consumatorului şi de împrejurările concrete în care a fost comisă fapta şi dacă acesta nu se află în mod voluntar inclus într-un astfel de circuit integrat de asistenţă.

În cazul consumatorilor minori, evaluarea este obligatorie. Evaluarea consumatorului se realizează cu consimţământul acestuia de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog. În funcţie de concluziile raportului de evaluare întocmit de centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în termen de 5 zile de la primirea acestuia, procurorul dispune, cu acordul scris al consumatorului, includerea acestuia în programul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri”, legea promulgată.

Potrivit Observator, în situația în care consumatorul dovedește, înainte de emiterea raportului de evaluare, că s-a înscris voluntar într-un program de asistență pentru persoanele consumatoare de droguri, procurorul dispune trimiterea raportului de evaluare către centrul sau unitatea medicală care oferă asistență, pentru reevaluarea programului individual al acestuia.

Legea prevede, de asemenea, că persoana care efectuează operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive fără autorizație comite o infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

(D.C.)

Sursa informații: observatornews.ro

Sursa foto: Shutterstock

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE