Workshop de restaurare lemn policrom și icoane pe sticlă, la Târgu Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 437 Vizualizări

Workshop de restaurare lemn policrom și icoane pe sticlă, la Târgu Mureș

În perioada 3-7 iunie, Laboratorul de conservare restaurare și Secția de Etnografie și Artă Populară din cadrul Muzeului Județean Mureș, inițiază acțiunea culturală națională intitulată „Workshop de restaurare lemn policrom și icoane pe sticlă”, cu participarea unor specialiști de la muzee din țară precum: Muzeul de Etnografie al Transilvaniei – Cluj Napoca și Muzeul Secuiesc al Ciucului.

Totodată, vor fi prezenți și specialiști de la instituţii de învăţământ universitar de profil: Universitatea Națională „George Enescu”, Facultatea de Arte Vizuale și Design – Iaşi, Universitatea Lucian Blaga, Facultatea de Științe Socio-Umane, Departamentul de Istorie Patrimoniu și Teologie Protestantă – Sibiu. De asemenea, va participa și un specialist din partea CTS România.

Deschiderea oficială a evenimentului are loc astăzi, începând cu ora 17:00, la sediul Secției de Etnografie și Artă Populară din Piața Trandafirilor 11. Sesiunile practice ale workshop-ului se vor desfășura în Laboratorul de Conservare și Restaurare, în fiecare zi, în intervalele orare: 8:15-13:00 și 14:15-18:00, cu circuit închis pentru specialiști.

Pe ce se axează lucrările?

Lucrările workshop-ului se vor axa pe cercetarea, investigarea și restaurarea unui set de obiecte, în vederea obținerii unei mai bune documentări asupra compoziției și naturii artefactelor, ca și preambul științific absolut necesar unui nivel profesionist, dar și pe lucrări practice concrete, constând în intervenții specifice de restaurare.

Prin trăsăturile structurale, decorative și cromatice, piesele de mobilier pictat se înscriu în tipologia maghiară transilvană. Dintre icoanele pe sticlă, unele fac parte dintr-un grup care aparține colecției donatorilor din familia Matei, cu toatele  fiind selectate în vederea tipăririi unui catalog ilustrat.

În vederea unei mai bune informări și a optimizării modului de operare cu unele dispozitive speciale, se vor face unele prezentări despre aparatura specifică domeniului, de către directorul firmei CTS – Sibiu, Cioconea Paul.

(D.C.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE