Cresc indemnizațiile sociale pentru persoanele cu handicap Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 22419 Vizualizări

Cresc indemnizațiile sociale pentru persoanele cu handicap

Indemnizațiile lunare pentru adulții și copiii cu handicap grav majorate începând cu luna aceasta, iar salariul asistenților personali și indemnizația de însoțitor pentru persoanele cu dizabilitate gravă se majorează de la 1 iulie

Indemnizațiile lunare pentru adultul cu handicap grav și pentru copilul cu handicap grav au fost majorate începând cu drepturile aferente lunii iunie 2024, care se vor plăti în luna iulie.

Practic, indemnizația socială va crește cu 66 de lei, aceasta fiind cea de a doua majorare a acestor venituri de la începutul anului.

Mai exact, începând cu luna iunie, aceste drepturi se vor calcula astfel:

Pentru adultul cu handicap grav, indemnizația lunară va crește de la 70% la 80% din indicatorul social de referință (ISR), respectiv de la 463 de lei la 529 de lei; În luna ianuarie aceasta era 419 lei, prin urmare, va fi o majorare cu 110 lei în primele șase luni ale anului;

Pentru copilul cu handicap grav, indemnizația lunară va crește de la 60% la 70% din indicatorul social de referință (ISR), respectiv de la 397 de lei cât este acum, la 463 de lei. În ianuarie aceasta era 359 de lei, așadar, în această situație creșterea pe primele șase luni ale anului va fi de 104 lei.

Această măsură a fost luată având în vedere costurile pe care le presupun serviciile și tratamentele de care aceste persoane sunt dependente, precum și faptul că această categorie socială se află în imposibilitatea de a realiza venituri din muncă.

Totodată, conform Hotărârii de Guvern nr. 598 din 06.06.2024, salariul minim pe economie crește la 3.700 de lei brut de la 1 iulie. Asta înseamnă că, indemnizațiile de însoțitor pentru persoanele cu dizabilitate gravă acordate prin Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș, vor fi majorate și ele, alături de salariile asistenților personali, acestea acordându-se în funcție de valoarea salariului minim pe economie stabilit, potrivit informațiilor furnizate de Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE