Gala de premiere a tinerilor debutanți în arte și comunicare Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 806 Vizualizări

Gala de premiere a tinerilor debutanți în arte și comunicare

În data de miercuri, 12 iunie, Sala Aula Magna din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” (UMFST) a fost gazda Galei de premiere a tinerilor debutanți în arte și comunicare.

Acest eveniment a avut ca scop recunoașterea excelenței în domeniile artei și comunicării, fiind parte integrantă a unui proiect organizat și desfășurat de Asociația Culturală a Festivalurilor și Conferințelor din Transilvania, în colaborare cu Asociația Educație pentru Europa, Consiliul Județean Mureș, Primăria Municipiului Târgu Mureș și Primăria Municipiului Reghin.

Proiectul „Tineri debutanți în arte și comunicare” are ca obiectiv promovarea și premierea excelenței artistice la nivel județean. Prin aceste inițiative, s-a urmărit motivarea tinerilor artiști și contribuirea la îmbunătățirea nivelului profesional al comunicatorilor, precum și consolidarea și promovarea unor practici exemplare în aceste domenii.

Prin implementarea acestui proiect, s-a dorit oferirea tinerilor artiști din județul Mureș o platformă de promovare la nivel local și regional. În cadrul proiectului, au fost înscriși 48 de tineri liceeni, dintre care 24 de artiști și 24 de elevi cu abilități de comunicare. Fiecare dintre cei 24 de liceeni comunicatori a realizat un articol portret dedicat unui artist, contribuind astfel la o mai bună cunoaștere și apreciere a talentelor locale.

La eveniment a luat parte și Aurelian Grama, președintele Asociației Culturale a Festivalurilor și Conferințelor din Transilvania care a adresat un îndemn pentru acești tineri alentați și care și-a exprimat câteva gânduri despre acest proiect.

„Pe vremuri era foarte important să aducem în prim-plan, la ziare, ceea ce nu pare a aduce audiență. Mă refer aici la artă. Mereu am insistat să avem fotografi buni la tot ceea ce înseamnă teatru, film, operă sau spectacole. Astăzi sunt foarte mulți printre voi care pot face aceste instantanee. Pe de altă parte, în Târgu Mureș este o secție de comunicare, de teatrologie și de scriitură dramatică la Universitate. În spiritul ideii că doar arta ne face mai luminoși, am mers pe această ideee, de a descoperi în Târgu Mureș și în județul Mureș, tineri care doresc să meargă pe această linie”, a spus acesta.

Grupele premiate

Din prima grupă premiată, coordonată de Sanda Vițelar, au făcut parte următorii tineri: Benö Henrietta, Braga-Gull Alesia Petra, Ana Maria Ciucas, Carla Maria Dordea, Maria Niculina Man, Desiree Morar, Simon Mihai Neagu, Petruța Ioana Pop, Denisa Anamaria Tomsa și Ramona Raluca Vuță.

„Felicitări! Vă mulțumim că ați făcut și efortul de a veni astăzi până aici, pentru că premierile sunt frumoase dacă se realizează cu persoane. Ce să vă spun despre acești tineri, înafară de faptul că sunt minunați, talentați, implicați și ne arată nouă, celor care suntem în presă, și care poate uneori din comoditate ne focusăm mai mult pe municipiul reședință de județ, că există copii frumoși, inteligenți și talentați în tot județul Mureș. Pe această cale vreau să le mulțumesc încă o dată colegilor de la Zi de Zi pentru acest proiect, și pentru că mereu sunt preocupați de tot județul Mureș, nu doar de Târgu Mureș”, a precizat Sanda Vițelar.

Totodată, cea de-a doua grupă a fost coordonată de Valentin Covaciu, grupă din care au făcut parte următorii elevi: Vâlcescu Răzvan Azbe, Allesia Georgiana Chiorean, Maria Anastasia Hălmaciu, Ilinca Moldovan, Oprea Alexia, Emma Ioana Popovici, Sandor Ana și Daniela Cristina Teancu.

„Am avut plăcerea să îi cunosc pe elevii care au scris articolele și interviurile, pentru că, cu ei am și comunicat mai mult. Prin intermediul articolelor pe care le-am citit, am reușit să aflu câte ceva și să vă cunosc. Am fost impresionat de dedicarea voastră, de cât de mult munciți și de cât de mult luați în serios ceea ce faceți. Am rămas impresionat de munca pe care o depuneți. Mi-a făcut mare plăcere să lucrez cu voi”, a spus Valentin Covaciu.

Grupa elevilor din Reghin a fost coordonată de Andrei Vornicu și este formată din elevii: Mara Alexandra Covalescu, Daniel Farcas, Antonia Friciu, Adrian Cristian Murariu, Stefania Sălăgean, Ștefan Covrig, Szabo Denisa Imola și Angela Troica.

Andrei Vornicu a coordonat și grupa Târgu Mureș, formată din elevii: George Barlean, Delia Alina Bucur, Andreea Chirteș, Csiszer Daniel, Gombocz Agnes, Gombos Evelyn, Kavai Nagy Timea Corina, Natalia Marc, Alexia Ioana Oltean, Alexia Ariana Elena Precup, Maria Gabriela Voloșincu și Rebeca Leontina Vultur.

Ultima grupă, Târgu Mureș, coordonată de Valentin Covaciu a cuprins următorii elevi: Leonard Dacian Buta, Sara Camelia Codarcea, Alicia Crasiuc, Alesia Teodora Dărăban, Erdély Boróka Andrea, Monica Militaru, Dragoș Moldovan Rus, Irina Suciu, Dragos Paul Tatar și Iulia Teodora Todoran.

Acest eveniment a reprezentat pentru unii dintre ei startul pe un nou drum, un drum al artei, al presei, al jurnalimului și al comunicării, tinerii talentați având ocazia de a-și arăta pasiunea și dedicarea.

Text: Diana CĂRBUREAN

Foto: Lorena PINTILIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE