UDMR Târgu Mureș, despre victoria lui Soós Zoltán și rezultatul sub așteptări la Consiliul Local Politic
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 942 Vizualizări

UDMR Târgu Mureș, despre victoria lui Soós Zoltán și rezultatul sub așteptări la Consiliul Local

UDMR Târgu Mureș a organizat o conferință de presă, joi, 13 iunie, de la ora 11:00, la sediul filialei județene. Kovács Mihály Levente, președintele UDMR Târgu Mureș, a vorbit despre rezultatele alegerilor din 9 iunie. Alături de acesta au stat actuali și viitori consilieri locali UDMR, în Consiliul Local Târgu Mureș. 

În prima parte a discursului, Kovács Mihály Levente a lăudat rezultatele obținute de UDMR la nivel național și a subliniat contribuția filialei locale. De asemenea, a scos în evidență faptul că UDMR a rămas principala forță politică din județul Mureș.

„Sunt deosebit de fericit și mândru pentru faptul că am reușit să obținem rezultate bune, nu dor la nivel național, ci și acasă, în județul Mureș, respectiv în orașul nostru. UDMR a reușit să-și mențină poziția de lider și să își crească susținerea de care se bucură. Din 2012, nu am obținut rezultate atât de bune la alegerile locale. Aceasta este o mare bucurie, dar, implicit, și o mare responsabilitate”, a spus Kovács Mihály Levente, președintele UDMR Târgu Mureș.

Victoria lui Soós Zoltán

„Am reușit să menținem funcția de primar, în ciuda unei campanii electorale deosebit de dificilă și josnică. Victoria lui Soós Zoltán a fost susținută și de UDMR”, a mai spus Kovács Mihály Levente. „De asemenea, organizația municipală a avut o contribuție semnificativă și la succesul la alegerile europarlamentare”, a adăugat președintele UDMR Târgu Mureș.

„Trebuie să vedem și să auzim și nemulțumirile față de activitatea din ultimii patru ani. În 2020, am început să înfrângem o moștenire de 20 de ani, proces îngreunat și de pandemie. Nu a fost ușor începutul, dar am început să construim. În noul mandat vom continua să facem același lucru deoarece avem o serie de proiecte care nu am fost încă finalizate, cum ar fi: centura, soluționarea problemelor care țin de parcări și, nu în ultimul rând, finalizarea construcției primei parcări subterane”, a susținut Kovács Mihály Levente. 

„Vom continua să acordăm deosebită atenție educației, dotării școlilor, și sprijinului acordat bisericilor și ONG-urilor”, a mai adăugat acesta.

Un consilier local, mai puțin

În următorii 4 ani, UDMR va fi reprezentată de 10 consilieri locali, în CL Târgu Mureș, dintr-un total de 23, cu unul mai puțin decât în prezent. „Pentru cel de-al 11-lea mandat de consilier, am mai fi avut nevoie de 16 voturi”, a precizat Kovács Mihály Levente, președintele UDMR Târgu Mureș. Apoi, a mustrat formațiunea politică AMT, concurentă a UDMR pentru electoratul maghiar. I-a acuzat că nu au fost de acord să participe la alegeri pe listele UDMR, unde ar fi primit poziția numărul 11.

„Încă o dată au dat o palmă peste mâna întinsă. (…) Cele abia 700 de voturi pe care le-au obținut, arată practic că nu au nici măcar sprijinul deplin al rudelor. (…) Mandatul al 11-lea, care a fost luat de la maghiarii din Târgu Mureș, ar fi fost oricum al lor pentru că le-am propus să vină pe listele UDMR, pe loc eligibil, adică locul 11”, a susținut Kovács Mihály Levente.

Există posibilitatea ca UDMR să obțină și al 11-lea mandat, pierdut la redistribuire în favoarea PSD, după renumărarea voturilor considerate nule. Președintele UDMR Târgu Mureș a declarat că renumărarea voturilor nule este legală, dar nu s-a arătat prea optimist în privința unei modificări favorabile pentru UDMR a rezultatului final.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE