Lege importantă pentru sistemul de sănătate, promulgată Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 597 Vizualizări

Lege importantă pentru sistemul de sănătate, promulgată

Președintele României a promulgat joi, 13 iunie, inițiativa legislativă de modificare a Legii nr 3/2021 privind prevenirea, diagnosticarea și tratamentul infecțiilor asociate asistenței medicale, devenind Legea 184/2024, a informat deputatul social-democrat Corneliu Florin Buicu, vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților.

”Prin inițiativa legislativă, prevederile privind prevenirea infecțiilor asociate asistenței medicale se aplică atât unităților sanitare dar și centrelor rezidențiale pentru persoane adulte aflate în dificultate și centrelor de îngrijiri paliative. INSP și Direcțiile de Sănătate Publică vor asista furnizorii de servicii în îndeplinirea măsurilor necesare de prevenire. Unitățile medicale au obligația pe de-o parte de a asigura depistarea, prevenirea infectărilor asociate asistenței medicale, dar și în vederea tratamentului, au obligația asigurării unor saloane pentru îngrijirea acestora. Nerespectarea prevederilor legii va determina aplicarea unor amenzi persoanelor responsabile”, a menționat deputatul Corneliu Florin Buicu, prin intermediul unei postări făcută pe pagina personală de Facebook.

Prin intermediul aceleiași postări, deputatul mureșean a precizat că legea promulgată își dorește ”o îmbunătățire a activității de prevenire, diagnosticare și tratament a infecțiilor asociate asistenței medicale.”

”Mulțumesc pentru sprijinul acordat în redactarea, promovarea proiectului legislativ și pentru preocupările de reglementare în vederea reducerii infecțiilor asociate asistenței medicale domnului ministru al sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila și doamnei secretar de stat în Ministerul Sănătății, conf. univ. dr. Adriana Pistol”, a conchis deputatul Corneliu Florin Buicu.

(Redacșia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!