FOTO/VIDEO – Noi „locatari” la Grădina Zoologică Târgu Mureș. Vezi ce animale noi poți să vizitezi de acum înainte Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1625 Vizualizări

FOTO/VIDEO – Noi „locatari” la Grădina Zoologică Târgu Mureș. Vezi ce animale noi poți să vizitezi de acum înainte

Grădina Zoologică din Târgu Mureș are, începând de săptămâna trecută, noi „locatari”. Trei specii noi de animale vor putea fi vizitate chiar de săptămâna aceasta.

A sosit un papagal Ara Arlechin. În prezent există opt specii de Ara, dintre care patru specii, Ara cu piept galben, Ara militar, Ara stacojiu, Ara cu aripi verzi și un hibrid, Ara Arlechin, pot fi văzute la Grădina Zoologică din Târgu Mureș. Sunt printre cei mai colorați și, prin urmare, cei mai cunoscuți papagali”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al Grădinii Zoo, Korondi Kinga

Au mai sosit 30 de lilieci frugivori (Carollia perspicillata). În pofida numărului mare de specii, iar uneori şi de indivizi, chiropterele – sau liliecii după denumirea populară uzuală – sunt animale rar întâlnite şi puţin cunoscute, datorită vieţii lor nocturne şi a locurilor ascunse în care se adăpostesc.

Considerați „creaturi misterioase ale nopții”, liliecii sunt, de fapt, animale care au abilități uimitoare. În ultimele decenii, multe specii de lilieci au dispărut sau au ajuns în punctul extinției, în prezent fiind protejați de stat. „Specia pe care am primit-o este una cu risc scăzut, având o populație stabilă. Ei locuiesc în păduri sau peșteri din America de Sud. Se hrănesc în principal cu fructe, dar acceptă și nectar, polen și insecte atunci când fructele sunt mai puțin disponibile”, a mai explicat purtătorul de cuvânt.

O nouă felină la Zoo Târgu Mureș

Totodată, a fost adus și un exemplar de felină din specia Puma. Această felină este extrem de adaptabilă, simțindu-se la fel de confortabil în vârfurile munților acoperiți de zăpadă precum și în pădurile tropicale, în pădurile reci din nordul Canadei, în munții stâncoși din Statele Unite sau în pădurile tropicale din Brazilia. În Argentina, trăiește în pampas, având un areal care se întinde până la cel mai sudic punct al Americii de Sud. Poate fi întâlnită de la nivelul mării până la altitudini de 4.500 de metri. În afara sezonului de împerechere, puma tinde să se adăpostească în peșteri, crăpături stâncoase și zone cu vegetație densă, mai degrabă decât în habitate permanente.

Orice doritor care își dorește să viziteze speciile noi aduse la Grădina Zoologică din Târgu Mureș, de la Grădinile Zoo din Budapesta și Gyöngyös, pot veni începând cu această săptămână pentru a le admira”, a mai transmis Korondi Kinga.

Lorena PINTILIE

Sursa foto: freepik.com / video – Facebook: Târgu Mureș Zoo/ Marosvásárhelyi Állatkert

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE