Exproprieri aprobate, în valoare de 4,1 milioane de lei, pentru o centură ocolitoare din județul Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 10182 Vizualizări

Exproprieri aprobate, în valoare de 4,1 milioane de lei, pentru o centură ocolitoare din județul Mureș

Monitorul Oficial al României Partea I, nr. 525 din 6 iunie 2024, a publicat o Hotărâre a Guvernului României privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, precum și aprobarea listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ-teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Varianta de ocolire Sighișoara”.
”Se aprobă declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul prevăzut la articolul 1, care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Varianta de ocolire Sighișoara”, aflate pe raza localităților Albești și Sighișoara din județul Mureș, expropriator fiind statul român, reprezentat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – SA”, se menționează în articolul 2 al Hotărârii de Guvern.
În același document, la articolul 3 se menționează că ”sumele individuale estimate de către expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată, situate pe amplasamentul prevăzut la articolul 1, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Varianta de ocolire Sighișoara”, situate pe raza localităților Albești și Sighișoara din județul Mureș, sunt în cuantum de 4.182.000 lei și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii”, în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2024 nr. 421/2023, la capitolul 84.01 „Transporturi”, titlul 56 „Proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile.
Varianta de Ocolire Sighișoara va avea o lungime de 13,057 de kilometri și va avea câte o bandă pe sens. Traseul ocolitoarei se desprinde din DN13 la km 108+600 (kilometraj pe DN 13) în partea de est a municipiului, în apropierea localității Albești, după care se îndreaptă către nord-est revenind în DN 13 la km 123+120 (kilometraj pe DN 13) în apropierea localității Hetiur.
Ofertantul declarat câștigător este Asocierea SC Clean Prest Activ SRL – SC T Dancor Romconstruct SRL – Ilci Insaat Sanayi Ve Ticaret AS – SC Proiect-Construct Regiunea, durata de execuție este de 38 luni (14 luni pentru proiectare și 24 luni pentru execuție), cu începere din 3 ianuarie 2023. Contractul are o valoare de 257.772.291,56 lei fără TVA, iar perioada de garanție oferită de antreprenor este de 60 de luni.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!