Înscrieri deschise pentru „Noaptea Muzeelor la Sate 2024” Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 436 Vizualizări

Înscrieri deschise pentru „Noaptea Muzeelor la Sate 2024”

Reprezentanții evenimentului „Noaptea Muzeelor la Sate” anunță startul înscrierilor la cea de-a doua ediției a nocturnei muzeale dedicate exclusiv patrimoniului cultural din spațiul rural românesc.

Entitățile muzeale și culturale care doresc să participe la ediția a doua a evenimentului, pot solicita fișa de înscriere printr-un mesaj expediat la adresa de e-mail: noaptea_muzeelor@yahoo.com.

Înscrierile se desfășoară în perioada 19 iunie – 1 august 2024.

Proiectul fără precedent în spațiul cultural european, „Noaptea Muzeelor la Sate”, se va desfășura anul acesta pe 31 august și pregătește pentru public sute de prezentări culturale și proiecte educative, organizate în satele și comunele din țară.

„După un debut spectaculos cu aproape 200 de entități muzeale participante anul trecut, pregătim în cadrul evenimentului de anul acesta implementarea unor proiecte punctuale de recuperare a patrimoniului uitat sau abandonat în podurile caselor și în cotloanele gospodăriilor țărănești. De asemenea, dorim să ne concentrăm și pe sporirea gradului de alfabetizare și de expunere la cultură și la patrimoniu a copiilor și a tinerilor din comunitățile rurale. Sperăm să se înscrie cât mai multe obiective din întreaga țară pentru a oferi vizitatorilor cât mai multe „lumi minunate” de descoperit și spații de creație rurală de vizitat” – a declarat Dragoș Neamu, manager Noaptea Muzeelor la Sate.

Și anul acesta, organizațiile înscrise în program vor beneficia de promovare și de reprezentare în cadrul platformei www.noapteamuzeelor-la-sate.ro  și  pe pagina de Facebook – Noaptea Muzeelor la Sate, care vor oferi publicului informații despre evenimentele, activitățile și proiectele găzduite pe 31 august în toată țara.

„La prima ediție a proiectului desfășurată pe 2 septembrie 2023, au participat peste 200 de obiective muzeale, din 38 județe ale țării. Pe lângă muzee sătești și case memoriale, ateliere educative și spații dedicate copiilor, publicul a putut vizita surprinzătoare chilii ale zânelor și locuințe ale martirilor, ferme de artă și puncte gastronomice pentru degustare, spații de rezidență artistică și muzee de pânze sau cu vise, șezători, fierării magice, case de boieri venețieni din Țara Făgărașului, mori de apă, mori de hârtie, ansambluri nobiliare, ateliere de olărit, păstrători de cipcă, spații ale memoriei și ale rezistenței anticomuniste și anti-colectivizare, mănăstiri, castele, biserici fortificate, drumuri tematice, mausolee și multe alte destinații extraordinare”, se regăsește în textul comunicatului.

Proiectul este lansat și coordonat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România și co-finanțat de AFCN.

(D.C.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!