FOTO: „Cup of Color”- proiectul care a însuflețit Grădinița din Sântana de Mureș, prin artă Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1024 Vizualizări

FOTO: „Cup of Color”- proiectul care a însuflețit Grădinița din Sântana de Mureș, prin artă

În luna iunie a anului curent, Școala Gimnazială „Ion Chinezu” din Sântana de Mureș a derulat proiectul „Cup of Color”, o activitate care a armonizat cum nu se poate mai bine talentul artistic al unor tineri îndeletniciți în spectrul artelor vizuale- pictura, cu inspirația și energia juvenilă a întregului colectiv școlar. Concret, proiectul a urmărit pictarea pereților exteriori ai Grădiniței cu Program Prelungit Sântana de Mureș, poziționată în curtea școlii, fiind coordonat de o echipă de tineri străini, reprezentanții asociației non-profit Cup of Color. Acestora li s-au alăturat toți elevii  școlii, entuziaști și curioși, sub atenta îndrumare a corpului profesoral.

 „Acest proiect mi-a adus multă bucurie, deoarece a reunit comunitatea noastră școlară și a evidențiat frumusețea și unicitatea acesteia. Am trăit experiențe unice alături de copiii noștri, i-am văzut dornici de implicare și încrezători când admiră rezultatul muncii lor. De asemenea, m-a bucurat implicarea colegilor care au organizat colectivele de elevi, astfel încât să asigure participarea tuturor copiilor la activitățile propuse. Acest proiect ne-a oferit posibilitatea de a petrece timp de calitate și ne-a făcut să privim mai atent înspre cei generoși și altruiști, bucurându-ne de rezultatele muncii în echipă”, a arătat prof. Simona Matyas, director al Școlii Gimnaziale „Ion Chinezu” Sântana de Mureș.

Proiectul a fost gândit ca o modalitate interactivă de a potența cele mai gingașe virtuți preadolescentine- creativitatea, spontaneitatea, simțul estetic, munca în echipă, tocmai de aceea elevii au fost transpuși într-o ipostază inedită – aceea de artiști care au sarcina de a duce la bun sfârșit un proiect colorat de care depinde imaginea vizuală a  școlii pe care o reprezintă, ideal care i-a mobilizat, i-a respsonsabilizat. Rezultatul este conform eforturilor depuse- extraordinar, îmbucurător, de succes.  

 „Sperăm că opera de artă va străluci și va împrăștia lumină și bucurie peste Sântana de Mureș și peste familiile copiilor”, a precizat Tobias- colaborator și reprezentant al organizației non- profit Cup of Color.

Desenele imprimate pe pereții unității preșcolare reprezintă figuri inspirate din regnul animalier inspirând bucurie, inofensivitate. Culorile utilizate au fost alese din spectrul nuanțelor calde, plăcute văzului, pentru a transmite vibe-uri pozitive și pentru  a-i energiza pe vizualizatori, iar toate materialele utilizate au fost asigurate de către unitatea de învățământ. Întreaga activitate s-a dovedit un real succes, ceea ce nu este o noutate pentru școala mureșeană, care ne-a obișnuit deja cu surprizele plăcute și cu proiectele de succes, ca rezultat al implicării și al interesului conducerii școlii pentru inovație, pentru progres.

Mădălina ROHAN

Sursa foto: prof. Simona Matyas

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE